www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη τάρτας (pate brisee)


Υλικά

  • Υλικά για μια βάση τάρτας διαμέτρου 28 έως 32 εκ.:
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου 55 (ή για όλες τις χρήσεις)
  • 40 ml νερό παγωμένο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Σε περίπτωση που η ζύμη θα χρησιμοποιηθεί για γλυκιά τάρτα: 20 γρ ζάχαρη
  • Περίπου 40 γρ. αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
  • περίπου 10 γρ. βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα βουναλάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  2. Ανοίγουμε στο βουναλάκι ένα κενό στη μέση.
  3. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και αδειάζουμε το νερό στο κενό του αλευριού.
  4. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού. (Αν η βάση είναι για γλυκιά τάρτα, σ' αυτή τη φάση προσθέτουμε την ζάχαρη.)
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
  6. Φέρνουμε λίγο από το αλεύρι στην κοιλότητα με τα άλλα υλικά και το ανακατεύουμε απαλά χωρίς να ζυμώνουμε.
  7. Σταδιακά αλλά γρήγορα ενσωματώνουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι στα υγρά υλικά, τρίβοντας και όχι ζυμώνοντας με τρόπο ώστε η ζύμη να φεύγει από τα δάχτυλα σφίγγοντας το χέρι μας.
  8. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες και ιδανικά για μία μέρα.
  9. Πριν την ανοίξουμε σε φύλλο, την αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
  10. Ψήσιμο: Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και τινάζουμε όσο αλεύρι έχει μείνει πάνω στο φύλλο από το άνοιγμα.
  11. Στρώνουμε το φύλλο σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα και τρυπάμε την επιφάνειά του σε πολλά σημεία με πιρούνι
Μπορούμε να την γεμίσουμε και να την ψήσουμε σ’ αυτήν την φάση, αλλά καλύτερα είναι για να μην νοτίσει η βάση από τη γέμιση να την ψήσουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20 λεπτά πριν την γεμίσουμε. Για να μην φουσκώσει, στρώνουμε πάνω στη ζύμη λαδόχαρτο και την γεμίζουμε με ένα βαρύ όσπριο ή βάρη ψησίματος για τάρτες. Σ' αυτή τη φάση, προστατεύουμε με αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή πλευρά προς τα έξω) τα τοιχώματα της τάρτα ώστε να μην καούν μια και τα εξέχουν κατά την διάρκεια του οριστικού ψησίματος.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
    Από: Juanita La Quejica  25 / 4 / 2004
    Και αν για κάποιο λόγο βαριέστε ή δεν προλαβαίνετε να 
    ακολουθήσετε την συνταγή αυτή, που είναι η πιο σωστή και 
    περιγραφική που έχω διαβάσει μέχρι τώρα για pate brisee, 
    μπορείτε να την προμηθευτείτε φρέσκια στην γνωστή γαλλική 
    αλυσίδα Supermarkets.
    
    Το κακό είναι ότι δεν έχουν πάντα σε όλα τα υποκαταστήματα, 
    σίγουρα υπάρχει πάντα στα ψυγεία με τα φρέσκα γαλλικά προϊόντα 
    στο Μαρούσι και στους Αμπελόκηπους, ενώ στην Νέα Ιωνία δεν 
    φέρνουν ποτέ και στο Ιλιον σπανίως (έχω κάνει έρευνα για το 
    θέμα, γιατί είμαι τεμπέλα και προτιμώ να αγοράζω την έτοιμη, αν 
    και η συνταγή της Τίνας με βάζει σε μεγάλο πειρασμό!).

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
      Από: Kέλλυ  27 / 4 / 2004
      Εχει και στο κατάστημα του Αλίμου.Τη βρήκα σε δύο διαφορετικές 
      συσκευασίες, μια σε μακρόστενο κουτί και μία σε τετράγωνη...το 
      μόνο που έλεγε το καρτελάκι στο ράφι ήταν "τριφτή".
      Επειδή δεν γνωρίζω Γαλικά, (και άλλες διευκρινήσεις στα Ελληνικά 
      δεν υπήρχαν)πήρα και απ`τις δύο! Θα φτιάξω πολλέέέέές τάρτες!!!!
      Η μία θα είναι της Τίνας με brie και φουντούκια και η άλλη θα 
      είναι, ναι, της Τίνας με την αλμυρή κρέμα βάσης για όλες τις 
      τάρτες, εμπλουτισμένη με ...δεν ξέρω ακόμα (κιμα και λίγο 
      μπέικον ίσως). 
      Μήπως ξέρετε εσείς την διαφορά ανάμεσα στις δύο pate brisee που 
      αγόρασα , όπως επίσης και αν πειράζει που τις έβαλα στην 
      κατάψυξη? (Τώρα τις έχεις βάλει..τι μας ρωτάς...????) Νωρίτερα 
      από την Παρασκευή δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσω.
      
      Σας ευχαριστώ και εύχομαι να περάσετε ένα πολύ όμορφο απόγευμα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
        Από: Juanita La Quejica  27 / 4 / 2004
        Ίδιες είναι, απλά η μία νομίζω ότι έχει τετράγωνο σχήμα και η 
        άλλη στρογγυλό.
        
        Εγώ παίρνω αυτήν στο χάρτινο κουτί.
        
        Γιατί την έβαλες στην κατάψυξη καλέ; Δεν παθαίνει τίποτα από 
        ό,τι μου έχει πει μια φίλη, αλλά εγώ δεν την έχω 
        δοκιμάσει "κατεψυγμένη" για να είμαι ειλικρινής.
        
        Δεν είδες την ημερομηνία λήξης; Θα έληγε και έτσι αποφάσισες να 
        την καταψύξεις; 
        
        Καλά, δεν πειράζει, άσε την μόνο αρκετή ώρα έξω για να 
        ξεπαγώσει, μην τη "βιάσεις" άλλο.
        
        Αν σου αρέσει ο καπνιστός σολομός, μια πολύ εύκολη λύση (χωρίς 
        προετοιμασία) είναι να βάλεις στη γέμιση ένα πακέτο σολομό 
        κομμένο, μπόλικη ρόκα, φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια, 2 αυγά, 
        κρέμα γάλακτος και γιαούρτι, ρεγκάτο καπνιστό και έμμενταλ (ή 
        γκούντα), πάπρικα, τζίντζερ, τριμμένο κόκκινο γλυκό πιπέρι (όχι 
        cayennes ή πάπρικα, αλλά αυτό που μοιάζει με το μαύρο και το 
        πράσινο και έχει γλυκιά γεύση, ταιριάζει πολύ στο σολομό) και 
        από πάνω να ρίξεις παρμεζάνα. 
        
        Εγώ τη ζύμη τη συγκεκριμένη την ψήνω πρώτα μόνη της για 15`, 
        αφού την τρυπήσω και βάλω από πάνω αλουμινόχαρτο και γίγαντες 
        για να μη φουσκώσει. Αυτό γράφει και το κουτί στα γαλλικά, πάνω-
        κάτω. 
        
        Καλή Επιτυχία ό,τι και να φτιάξεις!
        
        Καλή Επιτυχία
        
        

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
          Από: Kέλλυ  28 / 4 / 2004
          Ευχαριστώ Juanita,
          
             για τις διευκρινήσεις και για την πρόταση με τον σολωμό.
          Αύριο θα τις βγάλω απο την κατάψυξη (τι έμπνευση κι`αυτή)και θα 
          τις βάλω στην απλη ψύξη.Το Σάββατο θα τις βγάλω και απο την ψύξη 
          κανένα 2ωρο πριν τις φτιάξω.Εεε..και μετά πια θα τις φάμε στα 
          γενέθλια του ανηψοβαφτιστηριού μου(μου τρέχουν τα σάλια απο 
          τώρα...αχχ)! Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
           Την επόμενη φορά θα φτιάξω μόνη μου τη ζύμη!
          Και πάλι ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους!
          
          (επιστροφή στη δουλειά τώρα...ΟΥΦ)

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
            Από: Κέλλυ  3 / 5 / 2004
            Λοιπόν..τις έφτιαξα τις τάρτες το Σάββατο και τα σχόλια που 
            εισέπραξαν ήταν ικανοποιητικότατα.
             Σ`αυτή με το σολωμό πρόσθεσα και φιλαδέλφεια με γιαούρτι (είχα 
            λίγο γιαούρτι)και έγινε τέλεια!
             Γιατί στο αρχικό ψήσιμο (με αλουμινόχαρτο και φασόλια)τα 
            τοιχώματα της τάρτας "έκατσαν"? (έτσι μου`ρχοταν να βάλω κόλλα).
            Είχα άγχος, ότι η τάρτα δεν θα έχει το απαραίτητο "βάθος" για να 
            χωρέσει η γέμιση. Ετσι μετά το πρώτο τέταρτο, τη μία που την 
            έψηνα σε ταρτιέρα αντικολλητική, την μετέφερα σε στρογγυλή 
            πυρίμαχη, ώστε να βάλω την γέμιση και να αποφύγω τό άγχος 
            του "ξεχειλίσματος-σερβιρίσματος".
            ...Εντάξει τελείωσα!!!
            
            Ευχαριστώ και πάλι
            Με τα φιλιά μου!
             

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
              Από: Juanita La Quejica  3 / 5 / 2004
              Έχεις δίκιο Κέλλυ, πράγματι όταν τη βάζω και εγώ σε πυρεξένια 
              φόρμα τάρτας τα πλαϊνά μαζεύουν και συρρικνώνονται. 
              Προσπαθώ και τα "κολλάω" με τα δάχτυλα στα πλαϊνά και μετά, 
              όταν προσθέτω τους γίγαντες τους σπρώχνω προς την άκρη, για να 
              κρατήσουν όσο μπορούν τη ζύμη στα τοιχώματα.
              
              Αλλά να σου πω κάτι; Και να ξεχειλίσει η γέμιση από τα πλάγια 
              δεν είναι πρόβλημα τελικά, γιατί αφού ψηθεί βγαίνει μια χαρά 
              ολόκληρη η τάρτα. Οπότε γιατί να ανησυχούμε;
              
              Εγώ πάντως την επόμενη φορά θα επιχειρήσω να την κάνω με τη 
              συνταγή της Τίνας, γιατί είναι μπελάς να τρέχω από τη Νέα 
              Χαλκηδόνα στο Μαρούσι μόνο και μόνο για μια χαζοζύμη! ΧΑΧΑ!

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Η πιο περιγραφική συνταγή για pate brisee!
                Από: Κέλλυ  4 / 5 / 2004
                Kι`εγω Juanita,την επόμενη φορά λέω να φτιάξω τη ζύμη μόνη μου! Αυτό βέβαια μάλλον θ`αργήσει, αφού αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα σήμερα και δεν μπορώ να μπαίνω στον πειρασμό! Και έχω και μια επιρρέπεια... στους πειρασμούς!! Βαϊ, βαϊ, βαϊ!!!
                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Zύμη Τάρτας
    Από: Poison Ivy  26 / 4 / 2004
    Eϊναι καταπληκτική η συνταγή, όντως, αλλά να σας εξομολογηθώ πως 
    την τελευταία φορά που την έφτιαξα με βούτυρο (αγελαδινό), το 
    μετάνοιωσα. Ηταν πολύ βαρειά η γεύση. Εκτοτε προτιμώ τη γνωστή 
    φυτική παραλλαγή.
    
    Στη δέ ζύμη για γλυκειά τάρτα, προσθέτω και ένα σφηνάκι κονιάκ! 
    Πώς σας φαίνεται? 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Zύμη Τάρτας
      Από: Τίνα Σταύρου  26 / 4 / 2004
      Το κονιάκ μ` αρέσει κι εμένα πολύ και την κάνει και πιο 
      τραγανή. Και να σου πω και κάτι, αναλόγως της γέμισης, παέι και 
      σε μερικές αλμυρές τάρτες. Θέλει βέβαια ανάλογη μείωση του 
      νερού.
      
      Πάντως είναι τόσο εύκολη συνταγή, που δεν θα την αγόραζα ποτέ 
      έτοιμη, Juanita. Ισως επειδή την έγραψα πολύ περιγραφικά, 
      φαίνεται χρονοβόρα. Όμως σε 5 λεπτά, τελειώνεις. Ειδικά αν της 
      πάρεις το κολλάι.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ζύμη τάρτας
    Από: Μαργαρίτα  26 / 4 / 2004
    Είναι όντως εύκολη στην κατασκευή της, ακόμα και για μένα που 
    δεν είχα ξαναφτιάξει τάρτα - αισθάνθηκα πολύ υπερήφανη όταν 
    βγήκε η τάρτα τριφτή-τριφτή από κάτω και αφράτη από πάνω και 
    μοσχοβολιστή - και οι φίλοι που είχαν έρθει στο σπίτι την 
    καταβρόχθισαν. Έχω μόνο μια ερώτηση να κάνω, αρκετά χαζή 
    μάλλον, αλλά κάθε πρόταση και ιδέα θα ήταν ευπρόσδεκτη: ενώ δε 
    δυσκολεύτηκα στο άνοιγμα του φύλλου (ή μάλλον δυσκολεύτηκα λίγο 
    από δικιά μου παράλειψη, δεν είχα αλευρώσει καλά την επιφάνεια 
    που δούλευα, αλλά αυτό το διόρθωσα), δε μπορούσα να μεταφέρω το 
    ανοιγμένο φύλλο στη βουτυρωμένη φόρμα, γιατί έτσι τριφτό που 
    ήταν κοβόταν. Τελικά το έσπρωξα σιγά-σιγά μέχρι την άκρη του 
    πάγκου, έβαλα δίπλα από το χείλος του πάγκου τη φόρμα και... με 
    μια αστραπιαία κίνηση το έριξα μέσα. Εν ολίγοις, όλα εντάξει 
    στο τέλος, αλλά η διδικασία δεν ήταν και πολύ "γκουρμέ", ή 
    κομψή τέλος πάντων. Τίνα, και όποιος άλλος ξέρει, μήπως δεν 
    πρέπει να ανοίγω το φύλλο πάνω στον πάγκο της κουζίνας, κι αν 
    όχι, πού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων - και ακόμη μια φορά 
    ευχαριστώ Τίνα (μαζί με τους υπόλοιπους) για αυτή την τόσο 
    πλήρη συνταγή (και τόσες άλλες...) που έκανες τον κόπο να 
    μοιραστείς μαζί μας.
    Μαργαρίτα

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ζύμη τάρτας
      Από: Poison Ivy  27 / 4 / 2004
      Η αλήθεια είναι πως είναι μπελαλίδικη διαδικασία... γι αυτό εξ` 
      άλλου και η ζύμη λέγεται pate brisee (δέν έχω accents, συμπαθάτε 
      με!) που πάει να πεί θρυμματισμένη ζύμη, ή ίσως θρυμματιστή... 
      Αν φτιάξω μόνο βάση για τάρτα, παίρνω το ζυμάρι και το απλώνω 
      μέσα στην ταρτιέρα με τα χέρια μου (ζουληχτά!). Αν θέλω να βάλω 
      κι άλλη ζύμη απο πάνω (κυρίως στη μηλόπιτα χρειάζεται αυτό) την 
      ανοίγω πάνω σε λαδόχαρτο και μετά την αναποδογυρίζω ή 
      την "σπρώχνω" με τρόπο, πάνω απο τα μήλα (και τα καρύδια και την 
      κανέλλα!) Ενώνω τίς άκρες με τα δάχτυλα και ... έτοιμη για 
      φούρνο! 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ζύμη τάρτας
      Από: Τίνα Σταύρου  27 / 4 / 2004
      Την ανοίγω πάντα με τον πλάστη, πάνω στον πάγκο. 
      Όταν είναι έτοιμη, την τυλίγω γύρω από τον πλάστη και την 
      ξετυλίγω πάνω από την ταρτιέρα. Με τα χέρια, είναι λίγο δύσκολο 
      να την μεταφέρεις, είναι αλήθεια.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ζύμη τάρτας
      Από: η άλλη Αγγελική  3 / 5 / 2004
      Μπορείς να απλώσεις τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και να τα 
      μεταφέρεις μαζί στο "ταψάκι" της τάρτας (αφήνοντας τη λαδόκολλα 
      και στο ψήσιμο, οπότε και μένει το καψάκι καθαρό) ή να 
      τοποθετήσεις το ταψάκι ανάποδα από πάνω και μετά να 
      τα "τουμπάρεις" (αναποδογυρίσεις) όλα μαζί και να βγάλεις τη 
      λαδόκολλα. 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ζύμη τάρτας
    Από: Όλυ  27 / 4 / 2004
    Και βάζω το μπαλάκι της ζύμης πάνω στο ταψί της τάρτας και την ανοίγω με τα δάκτυλα ,είναι λίγο ζόρι αλλά το παλεύω...Επίσης δεν ψήνω ποτέ την ζύμη πρώτα ,αλλά αφού την τρυπήσω καλά με το πηρούνι βάζω όποια γέμιση θέλω και ψήνω πρώτα 15΄μόνο κάτω και κατόπιν πάνω-κάτω. Προτείνω και αυτόν τον τρόπο γιατί τον έχω κάνει πολλές φορές και η τάρτα έχει ``βγει`` υπέροχη.Τώρα σε φούρνο με αέρα δεν ξέρω να σας πω (τον τρόπο ψησίματος ενοώ).
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ζύμη τάρτας
    Από: Μαργαρίτα  27 / 4 / 2004
    Ευχαριστώ πολύ όλους. Η αλήθεια είναι πως δοκίμασα να τυλίξω τη 
    ζύμη γύρω από τον πλάστη, αλλά μου έσπαγε - ίσως λόγω απειρίας, 
    είτε γιατί χρησιμοποίησα τον λεπτό μακρύ πλάστη για φύλλο. Θα 
    πειραματιστώ πάλι και θα βρω τον τρόπο, πού θα μου πάει!
    Και πάλι ευχαριστώ
    Μαργαρίτα

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απορίες
    Από: Ελένη / Βύρωνας  2 / 5 / 2004
    Επειδή η εμπειρία μου στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι μικρή έχω να κάνω δύο (πιθανόν χαζές) ερωτήσεις - απορίες. 1) Ποιά η διαφορά στο αλεύρι τύπου 700 και τύπου 55. Το τύπου 700 είναι το λεγόμενο σκληρό (αμερικάνικου τύπου); Και το τύπου 55 είναι το κοινώς λεγόμενο "για όλες τις χρήσεις"; και 2) Στρώνουμε την τάρτα πάνω στο ταψί η ταρτιέρα. Την γεμίζουμε με βαριά όσπρια π.χ. γίγαντες. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μετά τους γίγαντες τους πετάμε; Ίσως να φαίνονται αστείες οι απορίες μου αλλά πραγματικά είναι απορίες! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορίες
      Από: Juanita La Quejica  3 / 5 / 2004
      Θα απαντήσω στην μία από τις δύο απορίες σου.
      
      Τους γίγαντες, αφού τους βγάλω μαζί με το λαδόχαρτο ή το 
      αλουμινόχαρτο, τους αφήνω σε πιάτο να κρυώσουν και στη συνέχεια 
      τους βάζω σε γυάλινο βαζάκι διακοσμημένο με μια ομορφούλικη 
      ανάγλυφη μαργαρίτα και τους κρατώ για το επόμενο ψήσιμο! 
      
      Τους πετάω μια φορά το χρόνο - αν το θυμηθώ! Δεν παθαίνουν 
      τίποτα όσες φορές και αν ψηθούν. Εννοείται βέβαια ότι δεν 
      μπρορείς να τους μαγειρέψεις και να τους φας, ΟΚ;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορίες
      Από: Τίνα Σταύρου  4 / 5 / 2004
      Ελένη, έκανα μια εκτεταμένη έρευνα για τους τύπους των αλευριών 
      και την υπέβαλλα σε άρθρο γιατί νομίζω ότι θα ενδιαφέρει 
      πολλούς. Λίγη υπομονή και θα πάρεις τις απαντήσεις σου. 
      Α! και κάτι άλλο. Οσο κι αν έψαξα αλεύρι τύπου 700 δεν βρήκα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ταρτιερα
    Από: Τζενη  11 / 11 / 2004
    Xτες εφτιαξα μια ζυμη για ταρτακια (αλευρι,βουτυρο,νερο,παρμεζανα,αβγο).Απο γευση μια σουπερ αλλα νομιζω οτι εκανα λαθος στην επιλογη της ταρτιερας...Πηρα αυτη την κλασσικη αλλα με τον πατο στην μεση που φουσκωνει τι κανω ; Μου το λεγε το παιδι να παρω εκεινη που ηταν σαν μπωλ..Εχει τον πατο που προεξεχει δεν την τρυπησα κιολας...Μου εμεινε η μιση γεμιση .Εσεις ποια ταρτιερα εχεται ;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ταρτιερα
      Από: Τίνα Σταύρου  17 / 11 / 2004
      Εχω δύο ταρτιέρες Τζένη.
      Η μία είναι πυράντοχη. Σ` αυτήν φτιάχνω όλες μου τις τάρτες. Η 
      άλλη είναι μια πιο μικρή αντικολλητική με βαθειά τοιχώματα που 
      την είχα πάρει προς 3,60 (διάβαζεται τρεις κι εξήντα) σ` ένα 
      παζάρι Πόντιων πριν αιώνες. λόγω μικρότερου μεγέθους, την 
      χρησιμοποιώ σαν συμπληρωματική προς την άλλη, ή για να φορμάρω 
      πουτίγκες αμυδάλου κλπ. Την χρησιμοποιώ συνηθέστερα για 
      μηλόπιτες και σκεπαστές ταρτες.
      Αυτή που έχεις, δεν θα σε βοηθήσει πολύ, είναι περισσότερο για 
      τάρτες φρούτων (σταφύλι, κεράσι) και tatin (αναποδογυριστές). 
      Μπορείς αντί για ζύμη τάρτας να χρησιμοποιήσεις μια ζύμη για 
      ένα κλασσικό sponge cake και μετά να την γεμίσεις με κρέμα 
      ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα. Κάνει καλύτερα για τέτοιες 
      δουλειές, που έχουν λίγη γέμιση.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: re
    Από: mairi  23 / 9 / 2005
    Poly kali!!!!se efxaristo
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ
    Από: ΕΛΕΝΗ  7 / 8 / 2006
    Χαίρομαι που βρέθηκε κάποιος να καταχωρήσει αυτή τη συνταγή στο hungry έστω και αν δεν είμαι εγώ... Λατρεύω τα ζυμαράκια και τούτο εδώ είναι καταπληκτικό... Φτιάχνω χρόνια τάρτες αλμυρές ως επί το πλειστον ακολουθώντας μια παρόμοια συνταγή...Συχνά φτιαχνω και ένα δεύτερο φύλλο με το οποίο καλύπτω την τάρτα και την κάνω πίτα...Πριν ψήσω το αλείφω με λιγο αυγό και γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι.... Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.