Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με brie, macadamia και παρμεζάνα της Εύης Ν.
Υλικά
- Μια δόση βασικής ζύμης τάρτας (χωρίς ζάχαρη)
- Για την γέμιση:
- 2 αυγά ολόκληρα
- 2 κρόκοι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 250 γρ brie Γαλλίας
- 1 κούπα φουντούκια macadamia χονδροκοπανισμένα
- 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- Σχοινόπρασσο (chives)
- Φρέσκο πιπέρι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
Ετοιμάζουμε την βάση της τάρτας.
- Κόβουμε το Brie σε μικρά κομμάτια και το αδειάζουμε στην τάρτα.
- Προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Πασπαλίζουμε με το chives.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τα αυγά, καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αρταίνουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο και προαιρετικά βάζουμε λίγο αλάτι.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφιερωμένη στη φίλη μου την Εύη.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|