www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βαρένικα


Υλικά

  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 kg φέτα
  • 1 αυγό
  • Φυτίνη κατά βούληση



Ετοιμασία

  1. Φτιάχνουμε με το αλεύρι και ανάλογο νερό μια ζύμη μέτρια και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  2. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και πλάθουμε κορδόνια πάχους 1 εκατοστού τα οποία κόβουμε σε κομματάκια 1 εκατοστού επίσης.
  4. Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μικρό φυλλαράκι, το γεμίζουμε με 1 κουταλάκι από το μείγμα της φέτας και το κλείνουμε τσιμπώντας τις άκρες.
  5. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  6. Σκεπάζουμε τα βαρένικα με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  7. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό, και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα βαρένικα, τα βράζουμε 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε προσεχτικά για να μην
  8. Διαλυθούν και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
  9. Βάζουμε φυτίνη αρκετή σε ένα τηγανάκι και μόλις κάψει ρίχνουμε μερικά τρίματα μπαγιάτικου ψωμιού.
  10. Οταν ροδίσουν ρίχνουμε το καυτό βούτυρο στα βαρένικα.
Συμβουλή: Η παρασκευή τους είναι χρονοβόρα. Συνιστώ να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε ξεκούραστοι. Την κληρονόμησα από τη γιαγιά μου που ήταν Πόντια.

Τη συνταγή συνιστά: η Λεμοντζή Αγγελική

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.