Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βαρένικα
Υλικά
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 kg φέτα
- 1 αυγό
- Φυτίνη κατά βούληση
|
|
Ετοιμασία
- Φτιάχνουμε με το αλεύρι και ανάλογο νερό μια ζύμη μέτρια και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και πλάθουμε κορδόνια πάχους 1 εκατοστού τα οποία κόβουμε σε κομματάκια 1 εκατοστού επίσης.
- Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μικρό φυλλαράκι, το γεμίζουμε με 1 κουταλάκι από το μείγμα της φέτας και το κλείνουμε τσιμπώντας τις άκρες.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
- Σκεπάζουμε τα βαρένικα με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό, και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα βαρένικα, τα βράζουμε 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε προσεχτικά για να μην
- Διαλυθούν και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
- Βάζουμε φυτίνη αρκετή σε ένα τηγανάκι και μόλις κάψει ρίχνουμε μερικά
τρίματα μπαγιάτικου ψωμιού.
- Οταν ροδίσουν ρίχνουμε το καυτό βούτυρο στα βαρένικα.
Συμβουλή: Η παρασκευή τους είναι χρονοβόρα. Συνιστώ να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε ξεκούραστοι. Την κληρονόμησα από τη γιαγιά μου που ήταν Πόντια.
Τη συνταγή συνιστά: η Λεμοντζή Αγγελική
|
|