Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με μανιτάρια, καρότα και λάχανο
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι Basmati (κάνει μια χαρά και το σπυρωτό!)
- 500 γρ. λάχανο τριμμένο (όπως το τρίβουμε για σαλάτα-η ποσότητα εξαρτάται από την προτίμηση μας)
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Προαιρετικά: 1 κύβος βοδινού ή κοτόπουλου
|
|
Ετοιμασία
Εάν το ρύζι είναι Βasmati, το ετοιμάζουμε όπως αναγράφεται στη συσκευασία.
Εάν είναι σπυρωτό το βράζουμε ως συνήθως και προσθέτουμε τον κύβο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή wok αν υπάρχει) λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πρώτα
τα καρότα.
- Μόλις τα καρότα έχουν αρχίσει να μαλακώνουν λιγάκι ρίχνουμε τα μανιτάρια και όταν πια και τα μανιτάρια έχουν αρχίσει να γίνονται ρίχνουμε και το τριμμένο λάχανο.
- Καθ' όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε τα λαχανικά γιατί κολλάνε εύκολα.
- Μετά από λίγο παίρνουμε 5-6 κουταλιές από το ζωμό του ρυζιού και το ρίχνουμε στα
λαχανικά.
- Οταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά όλα μαζί στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Εναλλακτικά το ρυζάκι αυτό γίνεται πολύ ωραίο και με κομματάκια κοτόπουλο ή γαλοπούλα.. Η συνταγή είναι ίδια.. Το κοτόπουλο το ρίχνουμε μαζί με τα λαχανικά!
Τη συνταγή συνιστά: η Μαμαγκάκη Θέλξη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|