www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρνάκι με σταμναγκάθι


Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι στήθος
  • 1 1/2 κιλό σταμναγκάθι
  • 1 ποτήρι περίπου ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το σταμναγκάθι, το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου ώστε να ξεπικρίσει και το σουρώνουμε σε τρυπητό για να φύγουν όλα τα νερά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αρνάκι και το σοτάρουμε.
  3. Χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε το αρνάκι να μισοψηθεί (δεν προσθέτουμε νερό γιατί σε χαμηλή φωτιά ψήνεται με τα υγρά του) .
  4. Οταν μισοψηθεί ρίχνουμε το σταμναγκάθι, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό μας για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Παραλλαγή: Το ίδιο φαγητό γίνεται καταπληκτικό με αυγολέμονο. Αφαιρούμε την ντομάτα και κάνουμε αυγολέμονο με ένα αυγό και χυμό δύο λεμονιών (χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιών και προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό), ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την ανακινούμε πάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα. Κρητική σπεσιαλιτέ.

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: mia aporia
    Από: katerina m  15 / 12 / 2005
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ : 1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ( ΜΟΝΟ!; ) ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟΥ ; EYXAΡΙΣΤΩ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: mia aporia
      Από: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑ  19 / 12 / 2005
      Κατερινα καλημερα και χρονια πολλα.
      Το αρνακι ψηνεται πολυ ευκολα χωρις καθολου νερο,αν ψηθει 
      σε χαμηλη φωτια,για να βγαλει ολους τους χυμους του.
      Αν τωρα εσυ βιαζεσαι,θα προσθεσεις νερακι επι πλεον.
      Καλη επιτυχια,και καλα Χριστουγεννα.
      Μαρια.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: mia aporia
      Από: ΜΑΡΙΑ  19 / 12 / 2005
      Ξεχασα......
      Και τα χορτα βγαζουν νερακι !!!!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.