Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψαρο-σουπο-μακαρονάδα
Υλικά
- "Ασχημα ψάρια" (από τα φθηνότερα πετρόψαρα, μέχρι τα ακριβότερα τύπου πεσκανδρίτσα, δράκαινα κλπ).
- Δύο φρέσκες ώριμες ντομάτες.
- Δύο σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά
- Λίγο λάδι
- Σπαγγέτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τα ψάρια (αν είναι μεγάλα σε κομμάτια), τις
ντομάτες κομμένες στα 4, το σκόρδο σε φετούλες, την πιπεριά σε κομμάτια, τον
μαϊντανό ψιλοκομμένο, το λάδι, το αλάτι και το μπούκοβο και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Μόλις βράσουν τα ψαράκια, τα βγάζουμε και βράζουμε το ζωμό λίγο ακόμη για να μειωθεί το υγρό.
- Στη συνέχεια, κρατάμε 3-4 μεγάλες κουτάλες (σερβιρίσματος) από το ζωμό.
- Βράζουμε το σπαγγέτι al dente και το περιχύνουμε με αυτόν το ζωμό.
- Σερβίρουμε τα ψαράκια και το ζωμό σαν πρώτο πιάτο και το σπαγγέτι σαν δεύτερο.
Η συνταγή είναι φίλου από την Ιταλία με ιδιαίτερη επιμονή στα άσχημα ψάρια! Μάλλον γίνεται και με πιο όμορφα!
Τη συνταγή συνιστά: η ιωάννα
|
|