Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες ογκρατέν
Υλικά
- 1 κιλό μικρές πατάτες
- Σκόρδο
- 2-3 αυγά
- 200 γρ. μπέικον
- 1 κρέμα γάλακτος
- Τυρί τριμμένο
- Μοσχοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Σ' ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι όπως επίσης και το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Τα αφήνουμε για λίγο και μετά τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το τυρί και λίγο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Τη συνταγή συνιστά: η Χριστίνα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|