www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τσακλαμάς


Υλικά

  • 250 γρ. κρύο γιαούρτι σακούλας (πασκιτάν) ή το κλασσικό στραγγιστό
  • Μπουκιές χθεσινού ψωμιού όσες χωρά το πιάτο μας
  • Λίγο νερό



Ετοιμασία

Εχω πολλές μνήμες χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μου, εικόνες που έζησα μαζί με τον παππού μου. Μια από τις αγαπημένες μου θύμισες είναι όταν κάθε βραδάκι τιμούσε ένα πλούσιο πιάτο τσακλαμά πριν πέσει για ύπνο και που ακόμη και τώρα, συνειρμικά, μυρίζω το φρέσκο, δροσερό γιαούρτι μαζί με την ελαφρά ξινούτσικη γεύση του!. "Ε, Κωνσταντινιά κάνε ένα τσακλαμά, παιδί μου!" έλεγε στην μητέρα μου. Πήγαινε η μητέρα μου, από πίσω και εγώ.
Επαιρνε κρύο γνήσιο σακουλίσιο γιαούρτι (αυτό που οι Πόντιοι ονομάζουμε πασκιτάν και που τότε υπήρχε σε όλα τα μπακάλικα), το αραίωνε καλά με κρύο νερό και έβαζε μέσα μπουκιές από το χθεσινό ψωμάκι. Το ανακάτευε καλά, και το πήγαινε στον παππού με δυο κουτάλια. Ενα για εκείνον και ένα για μένα η οποία είχα ήδη βρεθεί αγκαλιά του και περίμενα να το απολαύσουμε παρέα.
Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.