www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γουρουνόπουλο με ανανά και ξυνόμηλο


Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξυνόμηλο
  • 2-3 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • Φρέσκο βούτυρο
  • Μουστάρδα,
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπύρα
  • Λεμόνια
  • Μια μικρή κονσέρβα ανανά σε ροδέλες



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα στο ζουμί από την κομπόστα ανανά το βούτυρο, προσθέτοντας μέσα χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 1 ξυνόμηλο τριμμένο στο ρεντέ και 1/2 κουτάκι μπύρα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
  2. Αλατίζουμε και πασαλείβουμε κάθε μερίδα χοιρινού με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ένα ανάλογο ταψί κοντά-κοντά τη μία στην άλλη και περιχύνουμε από πάνω το διάλυμα με το βούτυρο, την μπύρα κλπ. (Πρέπει ο ζωμός να καλύπτει το κρέας).
  3. Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  4. Οταν βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει το ξεσκεπάζουμε και το ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά στο grill περιχύνοντάς το με το ζουμί του.
  5. Τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας και δένουμε σε σάλτσα (με λίγο corn flour) το ζουμί που έμεινε στο ταψί.
  6. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το κρέας και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε χωριστά.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ.
Συνοδεύεται με κόκκινο-ξερό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: η Ασπα Παππά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Γουρουνόπουλο με ανανά και ξυνόμηλο
    Από: Ηλιδα  24 / 8 / 2006
    Η συνταγή είναι άπαιχτη, μπράβο! Εγω αντί να σκεπάσω με αλουμινόχαρτο το βάζω σε πυρέξ-γάστρα εχει το ιδιο αποτέλεσμα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βρε πως αλλάζουν οι καιροι!
    Από: Ασπα  24 / 8 / 2006
    Αυτή τη συνταγή, την έστειλα οταν πρωτογνωρίστηκα με το hungry 
    και ήταν από τις παλιές αγαπημένες μου. Είχε πάντα μεγάλη 
    επιτυχία!
    
    Τώρα μετά τόσον καιρό εδω μέσα και μετά τόσα συναπαντήματα, 
    γνώσεις και τεχνικές που γνώρισα εδώ, σε γάστρα θα τό `ψηνα κι 
    εγώ το φαγάκι Ηλιδα, όπως πολύ σωστά έπραξες εσύ κι εκείνο το 
    κουτάκι τη μπύρα, όλο θα τόβαζα και θά `ψηνα στο 120 - 130 για 3-
    4 ώρες, σιγάαα-σιγά, νάρθει να μελώσει μόνη της η σάλτσα και να 
    μη θέλει corn flour κι άλλες σκόνες άσπρες.
    
    Και θα το στόλιζα το κρεατάκι πάνω σε μια ροδέλα ανανά μεσα στο 
    πιάτο και το πιλάφι με σταφίδα μαύρη κι αμύγδαλα καβουρντισμένα 
    θα τόφτιαχνα...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τι κάνουμε τον ανανά ?
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  20 / 11 / 2006
    Επειδή σκέφτομαι να το φτιάξω στη γιορτή μου το Σάββατο, έχω μια 
    απορία : τι κάνουμε τις ροδέλες του ανανά ; τις ψήνουμε μαζί με 
    το κρέας ή τις έχουμε απλά στο ντεκόρ ;
    ευχαριστώ
    Κατερίνα

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τι κάνουμε τον ανανά ?
      Από: Ασπα  20 / 11 / 2006
      Τις φέτες του ανανά μπορέις να τις καραμελώσεις με λίγο μπαλσάμικο και μέλι σωτάροντάς τες σ` ενα τηγανάκι και να τις χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις τα πιάτα ή την πιατέλα που θα σερβίρεις το κρεατάκι.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.