Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαγανάκι με σάλτσα μελιού
Υλικά
- 4 τετράγωνα κομμάτια φέτας
- 4 φύλλα κρούστας
- Λάδι για τηγάνισμα
- 2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
- 4 κοφτές κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά ξύδι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστα στην μέση και βάζουμε από δύο μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και στο κέντρο τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτας.
- Διπλώνουμε σε φάκελο και το αφήνουμε να περιμένει.
- Σάλτσα: Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το μέλι, το ξύδι και μια κουταλιά νερό, ανακατεύουμε, βράζουμε και διατηρούμε την σάλτσα μας χλιαρή.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά στην πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Αν θέλουμε μπορούμε αντί μέλι να χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι ή γρεναδίνη.
Τη συνταγή συνιστά: η Γιαβαση Ελενη
|
|