www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγριοσπάραγγα Κεφαλλονίτικα


Υλικά

  • Σπαράγγια άγρια
  • Μια κουταλιά πελτές τομάτας
  • Δυο αυγά πολύ φρέσκα
  • Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το τρυφερό μέρος και κρατώντας το σκληρό κατά μέρος (για να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά σε χορτόσουπες και ζωμούς).
  2. Πλένουμε καλά τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα κάνουμε ένα- δυο δεματάκια χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας.
  3. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρολίτσα και μόλις βράσει ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ τομάτας, τα δεματάκια τα σπαράγγια, (έριξα και ένα ματσάκι από το σκληρό μέρος για να δυναμώσω τη γεύση) και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για μερικά λεπτά. (Δοκιμάζουμε στο αλάτι.)
  4. Οταν βράσουν τα σπαράγγια ρίχνουμε προσεκτικά δυο αυγά μάτια, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να συνεχίσει ο βρασμός ανάλογα με τα γούστα που έχουμε για το αυγό (πολύ μελάτο , μέτριο κλπ).
Σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια μερίδα σπαράγγια, αφαιρούμε τον σπάγκο, τα απλώνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε ζουμάκι. Προσεκτικά παίρνουμε και τα αυγουλάκια και το τοποθετούμε πάνω στα σπαράγγια. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο, χοντροκομμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχουμε φρυγανίσει φέτες χωριάτικου ψωμιού και... καλή μας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ξεπίκρισμα?
    Από: Ολια  29 / 6 / 2004
    Με την ίδια διαδικασία (μέχρι το στάδιο των αυγών) επεχείρησα να φτιάξω χθές αγριοσπάραγγα (ηπειρώτικα όμως), αλλά πίκριζαν πολύ. Ετσι αναγκάστηκα να τα ξεπλύνω με ζεστό νερό αλλά τελικά δεν έγιναν και σπουδαία. Είχαν μία "ισοπεδωτική" γεύση που κάλυπτε και τα λεδολέμονα και τα μπαλσάμικα, τα πάντα. Γιατί άραγε? Η μήπως αυτό είναι το ορθόν?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ξεπίκρισμα?
      Από: Ελένη Χ.  2 / 7 / 2004
      Ολια μου, ισως να είναι διαφορετική η ποικιλία του σπαραγγιού. 
      Τα δικά μας είναι πολύ λεπτά και γλυκά. Να φανταστείς ότι τα 
      βάζω (τις κορφουλες) πολλες φορες ωμα και στην σαλάτα.
      
      Αν το σπαράγγι ειναι πικρό δεν μπορεις να προχωρήσεις με αυτή 
      τη συνταγή. Καποις άλλος φιλος / φιλη να έχει χρησιμοποήσει 
      αυτη τη ποικιλια και να ξέρει.
      
      Παντως με τα Κεφαλονιτικα δεδομενα ,τα σπαράγγια πια ειναι 
      εκτός εποχής. Μηπως φταίει αυτό? Μηπως ήταν "βλασταρωμένα" και 
      για αυτό πίκρισαν.
      
       Λυπαμαι που απαγοητεύτηκες. Τωρα όμως που ξερεις τη γευση τους 
      δοκίμασε κάτι άλλο με αυτά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ξεπίκρισμα?
        Από: Olia  6 / 7 / 2004
        Δεν ξέρω αν διαφέρουν οι ποικιλίες, πάντως δεν είναι εκτός εποχής γιατί τα είχε η μάδερ στην κατάψυξη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν περιέγραφες εσύ το συγκεκριμένο πιάτο ήταν ένα ποίημα κι εμένα μου βγήκε ....σκυλάδικο... προς μεγάλη μου απογοήτευση. Σε ευχαριστώ πάντως και για την έμπνευση και για το ενδιαφέρον και ελπίζω (σφόδρα) να σε δούμε να μαγειρεύεις με τον κ. Ηλία. ;)
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ξεπίκρισμα?
          Από: Ελενη Χ.  7 / 7 / 2004
          Α, και σε μενα δεν πετυχαίνουν οταν ειναι απο την καταψυξη! Οχι 
          στην πικρίλα αλλα και στην εμφάνιση. τα κατεψυγμένα τα βάζω σε 
          σούπες.
          
          Ο Ηλίας Μαμαλάκης θα ειναι στη Κεφαλονιά από 27-29 Αυγούστου 
          για Κεφαλονιτικα μεγειρέματα...

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πικρα σπαραγγια?
    Από: Ελένη X.  10 / 7 / 2004
    Ολια,
    
    αυτο το θεμα με τα πικρα σπαραγγια με προβληματιζει και τοψαξα 
    λίγο το θέμα. Ξέρεις το πιο πιθανόν ειναι τα δικά σου να μην 
    ήταν σπαράγγια αλλά κάποιο άλλο είδος. Από τη πικρίλα που 
    αναφέρεις μαλλον για "οβριές" μοιάζουν. (βρυωνία, βεργιά, 
    φαρμακιά). Μοιάζει κάπως με άγριο σπαράγγι αλλά το 
    χαρακτηριστικό της είναι η έντονα πικρή της γεύση.
    
    Τα Κεφαλλονίτικα αγριοσπάραγγα είναι μια ξεχωριστή ποικιλία που 
    βγαίνουν μόνο Κεφαλλονιά , Κρήτη και στις όχθες του Πηνειού σε 
    μέρη που αλατίζονται απο θαλασσινή αλμύρα.
    
    Με την οβριά φτιάχνω ανοιξιάτικες βραστές σαλάτες με άφθονο 
    λεμόνι.  
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: άλλη συνταγή
    Από: τατιάνα  24 / 4 / 2007
    Λοιπόν, εγώ από τη Μεσσηνία, βρίσκω και πικρούτσικα αγριοσπάραγγα. Η συνταγή μου είναι απλούστατη και 100% επιτυχημένη. ΟΜΕΛΕΤΑ: (για ένα άτομο) 2 αυγά, ένα ματσάκι σπαράγγια μόνο τρυφερές κορφές(μήκος μισής παλάμης) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στους 180βαθμούς(2)και τα σιγοτηγανίζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να αρχίσουν να πηγαίνουν προς κριτσανιστό χωρίς να ξεραθούν όμως, αμέσως ρίχνουμε την ομελέτα, τη γυρίζουμε κι έτοιμη!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.