www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο


Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 250 γρ. πράσα
  • 3 αυγά πολύ φρέσκα
  • 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κυμινο
  • Λίγη πάπρικα
  • Φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι νερό
  • Το χυμό ενός λεμονιού



Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
  2. Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι με διαμ 40 εκ (για να παρακολουθούμε το ψήσιμο).
  3. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρου και ψήνουμε στον αέρα στους 200 C ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
  4. Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
  5. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
  6. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
  7. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή Αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.
Το αποτέλεσμα: Μυρωδάτα αφράτα κεφτεδάκια με υπέροχη λεμονάτη πηχτή σαλτσούλα.

Σημ. το πράσο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι.
Δεν βάζουμε γαλέτα αλλά μουσκεμένο ψωμάκι για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι.

Η παραπάνω συνταγή είναι παραδοσιακή Θεσσαλονικιώτικη.
Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.