Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο
Υλικά
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς
- 250 γρ. πράσα
- 3 αυγά πολύ φρέσκα
- 3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι κυμινο
- Λίγη πάπρικα
- Φρέσκο βούτυρο γάλακτος
- 1 ποτήρι νερό
- Το χυμό ενός λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα
αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
- Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρεξάκι με διαμ 40 εκ (για να παρακολουθούμε το ψήσιμο).
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρου και ψήνουμε στον αέρα στους 200 C ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
- Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη
για μία ώρα περίπου.
- Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το
ζουμάκι του φαγητού.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή
Αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.
Το αποτέλεσμα: Μυρωδάτα αφράτα κεφτεδάκια με υπέροχη λεμονάτη πηχτή σαλτσούλα.
Σημ. το πράσο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι.
Δεν βάζουμε γαλέτα αλλά μουσκεμένο ψωμάκι για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι.
Η παραπάνω συνταγή είναι παραδοσιακή Θεσσαλονικιώτικη.
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|