Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζυμαρόπιτα
Υλικά
- 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γιαούρτια στραγγιστά (400 gr.)
- 250 gr. τυρί φέτα τριμμένη
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία.
- Προσθέτουμε τη φέτα και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί (36 εκατοστών).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 45').
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, αλλά η πίτα μας θα γίνει πιο βαριά.
Τη συνταγή συνιστά: η Βούλα
|
|