Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουφλέ original
Υλικά
- 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κούπες γάλα
- 3 κρόκους
- 4 ασπράδια
- 200 γρ. τυρί έμενταλ ή άλλο κίτρινο τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
|
|
Ετοιμασία
- Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
- Καίμε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μόλις πήξει
προσθέτουμε τους κρόκους το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και το έμενταλ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε απαλά με την μπεσαμέλ. Αλείφουμε το σκεύος του σουφλέ με βούτυρο, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο τυρί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
- Ψήνουμε στους 180 °C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως!
Παραλλαγή με σπανάκι.
Κάνουμε ακριβώς το ίδιο αναμιγνύοντας στο τέλος και 300 γρ. σπανάκι που το έχουμε μαράνει στο τηγάνι με 1 κρεμμύδι και λίγο λάδι.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η dina k. Sparti
|
|