www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουφλέ original


Υλικά

  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 6 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κούπες γάλα
  • 3 κρόκους
  • 4 ασπράδια
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ ή άλλο κίτρινο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο



Ετοιμασία

  1. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
  2. Καίμε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και μόλις πήξει προσθέτουμε τους κρόκους το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και το έμενταλ.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε απαλά με την μπεσαμέλ. Αλείφουμε το σκεύος του σουφλέ με βούτυρο, πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο τυρί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
  4. Ψήνουμε στους 180 °C για 20 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως!
Παραλλαγή με σπανάκι.
Κάνουμε ακριβώς το ίδιο αναμιγνύοντας στο τέλος και 300 γρ. σπανάκι που το έχουμε μαράνει στο τηγάνι με 1 κρεμμύδι και λίγο λάδι.

Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η dina k. Sparti

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (13)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.