www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζάνες αλά Ναπολιτάνα Αρώματα και χρώματα!


Υλικά

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες στο μέγεθος
  • Κάπαρη
  • Ελιές μαύρες
  • 200 γραμμάρια κιμάς
  • 50 γραμμάρια αντσούγες στο αλάτι
  • 200 γραμμάρια πολύ ώριμες τομάτες με σάρκα
  • Ενα φρέσκο αυγό
  • Μερικές κουταλιές ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί που πρώτα έχουμε ψήσει στο γκριλ
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Ενα ματσάκι μαϊντανός
  • Ενα ματσάκι μαντζουράνα
  • Ενα ματσάκι φρέσκα ρίγανη
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κόκκινο κρασί



Ετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C .
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για λίγο και να πιει τα υγρά του.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, χαράσσουμε πολύ προσεκτικά με ένα μαχαίρι την σάρκα και αφαιρούμε τους σπόρους.
  3. Με ένα κουτάλι βαθαίνουμε αρκετά τη μελιτζάνα κάνοντας βαρκούλα.
  4. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν.
  5. Κόβουμε τα 2/3 της σάρκας τους σε μικρούς-μικρούς κύβους.
  6. Πλένουμε, σκουπίζουμε τις τομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους.
  7. Τις μισές από αυτές τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις άλλες μισές τις ψιλοκόβουμε.
  8. Τις βάζουμε χωριστά σε σουρωτήρι (βάζοντας ανάμεσά τους αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα) και πασπαλίζουμε με αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους.
  9. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λαδάκι και πριν κάψει πολύ ρίχνουμε τη σάρκα της μελιτζάνας.
  10. Αφήνουμε να τηγανιστεί καλά και να πάρει ωραίο χρώμα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  11. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγο μαζί και να αναμειχθούν καλά.
  12. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό, τις στραγγίζουμε πολύ καλά, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε με λίγο λαδάκι μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους και να γίνουν τρυφερές. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τις αφήνουμε κατά μέρος.
  13. Πλένουμε τις αντσούγες πολύ καλά να φύγει το αλάτι, τις ανοίγουμε αφαιρούμε το κόκαλο και στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε.
  14. Σπάμε τις ελιές, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ψιλοκόβουμε.
  15. Σε ένα μπολ βάζουμε τις αντσούγες, τη κάπαρη, τις ελιές και όλα τα αρωματικά μας βότανα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά καλά.
  16. Επανερχόμαστε στο τηγάνι με την σάρκα της μελιτζάνας και τις τομάτες. Μόλις ροδίσουν όμορφα και απορροφήσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα αντσούγιας-κάπαρη-ελιάς, την ψίχα το ψωμί και τον κιμά.
  17. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μερικά λεπτά να βράσουν όλα μαζί και να ανακατευθούν οι γεύσεις.
  18. Δοκιμάζουμε/διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
  19. Κτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα του τηγανιού.
  20. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε.
  21. Αλείφουμε το ταψάκι μας με λίγο λάδι.
  22. Παίρνουμε ένα-ένα τα μισά της μελιτζάνας και τα γεμίζουμε πολύ καλά -να κάνουν έναν λόφο- με τα υλικά της γέμισης.
  23. Στο τέλος βάζουμε επάνω και τα κυβάκια της τομάτας.
  24. Πασπαλίζουμε με άφθονη ψιλοκομμένη φρέσκα ρίγανη και ραντίζουμε τη κάθε μελιτζάνα με λαδάκι.
  25. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Πριν τις σερβίρουμε τις αφήνουμε για λίγο να ηρεμήσουν.

Είναι υπέροχες και την επόμενη ημέρα.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.