www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εξωτικό μπριάμ με φρέσκο τζίτζερ και αρωματικά βότ


Υλικά

  • 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια
  • 10-12 κολοκυθοανθούς
  • Μερικές κουταλιές τριμμένο τυρί
  • Μερικά φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα
  • Ενα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ενα ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • Φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
  • Λαδάκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος.
  2. Καθαρίζουμε και τους ανθούς από τους στήμονες και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  3. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να στραγγίξουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το τριμμένο τζίτζερ, τα αρωματικά μας βότανα ψιλοκομμένα, λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  5. Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι, απλώνουμε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια και τους ανθούς, τα βάζουμε στο γκριλ και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, το καλύπτουμε με το αρωματικό μείγμα και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι ακόμα και πιπεράκι.
  6. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.
Αυτό τα πιάτο είναι επίσης και ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια.

Τη συνταγή συνιστά: ΕΛΕΝΗ Χ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.