Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιπερόπιτα
Υλικά
- Για μεγάλο ταψί
- Για το φύλλο:
- 5 κουτάλες αλεύρι
- Αλάτι
- Νερό
- Λάδι
- Για τη γέμιση:
- 1,5 κιλό πιπεριές κέρατο (μακρουλές χρώματος λαχανί)
- 4 πιπεριές πράσινες
- 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 700 γρ. τυρί (φέτα ή πρόβειο)
- 1 μεσαίο ποτήρι γάλα
- 4 αυγά
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Φύλλο: Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε μέχρις ότου να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
- Την πετάμε μερικές φορές σε σκληρή επιφάνεια για να μην τρυπήσει στο άνοιγμα και μετά προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε δύο φύλλα.
- Γέμιση: Κόβουμε πολύ λεπτές ροδέλες ή κομματάκια τις πιπεριές, τις σοτάρουμε ελαφρά, τις στραγγίζουμε καλά και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Η γέμιση είναι έτοιμη και...καλή σας όρεξη...
Τη συνταγή συνιστά: η Χριστίνα Tζ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|