www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθάκια με φρέσκο τζίτζερ


Υλικά

  • 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια
  • 10-12 κολοκυθοανθούς
  • Μερικές κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Ενα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
  • Λάδι
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος.
  2. Καθαρίζουμε και τους ανθούς από τους στήμονες και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το τριμμένο τζίτζερ, και τον μαϊντανό, λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  4. Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και απλώνουμε μια στρώση από τα κολοκυθάκια, συνεχίζουμε με το αρωματικό μείγμα και τους ανθούς.
  5. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι ακόμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.
Σερβίρισμα: Αυτό τα πιάτο είναι επίσης και ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.