Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κολοκυθάκια με φρέσκο τζίτζερ
Υλικά
- 1 κιλό τρυφερά κολοκυθάκια
- 10-12 κολοκυθοανθούς
- Μερικές κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- Ενα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρέσκο τζίτζερ τριμμένο
- Λάδι
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε
λεπτές λωρίδες κατά μήκος.
- Καθαρίζουμε και τους ανθούς από τους στήμονες και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το τριμμένο
τζίτζερ, και τον μαϊντανό, λίγο λαδάκι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Σε ένα μικρό ταψάκι ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και απλώνουμε μια στρώση από τα κολοκυθάκια, συνεχίζουμε με το αρωματικό μείγμα και τους ανθούς.
- Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι ακόμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.
Σερβίρισμα: Αυτό τα πιάτο είναι επίσης και ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|