Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Πιλάφι τι???????????
Από: Μαρία 1 / 11 / 2004
Όσο απλό κι αν θέλεις να το κάνεις το πιλάφι αυτή η συνταγή
πηγαίνει πιο πολύ στον λαπά και όχι στο απλό πιλάφι!Γιατί όσο
απλό κι αν θέλεις να το κάνεις λίγο κρέας πρέπει να βάλεις.Γιατί
πιλάφι χωρίς κρέας είναι λαπάς!!!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΙΛΑΦΙ ΑΠΛΟ.....
Από: ΓΙΩΡΓΟΣ 16 / 1 / 2007
ΕΝΑ ΠΙΛΑΦΙ ΧΩΡΙΣ ΖΩΜΟ MAGI ΕΙΝΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ.....
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΖΩΜΟ......ΝΑ ΤΟ ΨΗΣΕΙΣ....
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΣΕΦ.....ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ ΟΤΙ
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ?
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...ΜΟΝΟ ΚΥΒΟΣ ΜΑGI
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πάντα υπέροχο
Από: Ελένη 17 / 1 / 2007
Δεν έχω βράσει ποτέ μου ρύζι και ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να
το κάνω.Σας παραθέτω τη δική μου συνταγή:
λίγος φιδές(μια φωλιά ή περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 ποτήρι μπασμάτι(αρνούμαι κατηγορηματικά να φάω άλλο ρύζι)
2 ποτήρια καυτό νερό
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή
φωτιά.Ρίχνουμε τον φιδέ σπασμένο σε μικρά κομματια και με μια
κουτάλα ανακατώνουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα.Προσθέτουμε το
ρύζι και ανακατώνουμε για περίπου 30 - 40
δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε αλάτι σύμφωνα με το γούστο μας και το
καυτό νερό (προσοχή πιτσιλάει).Χαμηλώνουμε τη φωτιά και
σιγοβράζουμε 20 λεπτα περίπου ή μέχρι να γίνουν τρύπες στην
επιφάνεια. Κλείνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να "τραβήξει" κανένα
πεντάλεπτο και αφήνουμε τους άλλους να μας αποθεώσουν για το
απόλυτα σπυρωτό μας πιλάφι!Καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΙΛΑΦΙ
Από: Λέν@ 23 / 1 / 2007
Μάλλον έχετε μπερδέψει το πιλάφι με το ριζότο!
Πράγματι η κλασική συνταγή του πιλαφιού είναι αυτή που
περιγράφει η/ο συνhunryτης μας. Μόνον που πιστεύω ότι με το
στράγγισμα, αυτός που ωφελείται από τα θρεπτικά συστατικά του
ρυζιού, είναι ο ...νεροχύτης, ενώ με το τσιγάρισμα του λαδιού,
το πιλαφάκι μας γίνεται και ανθυγιεινό.
Όσο για τους «κύβους», δεν το συζητώ: μέσ’ στο συντηρητικό και
τα Ε.
ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΙΛΑΦΙ:
Αναλογία νερού προς ρύζι : 2 / 1 (για το αποφλοιωμένο ρύζι)
και 2,5 / 1 (για το ολόκληρο).
Ξεπλένουμε το ρύζι. Βάζουμε το νερό να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι,
πιπέρι και λίγο λάδι ή βούτυρο και το ρύζι. Μόλις ξαναρχίσει ο
βρασμός, κλείνουμε το καπάκι και σβήνουμε το μάτι.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να απορροφήσει όλο
το νερό (1/2 ώρα, ίσως και περισσότερο), χωρίς να ανοίξουμε το
καπάκι. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί
Παρμιτζιάνο και ξανακλείνουμε για λίγο το καπάκι, ώστε να
λιώσει και να απορροφηθεί η «νοστιμιά».
Τώρα, εσείς, βάλτε από πάνω ό,τι θέλετε: οποιαδήποτε άσπρη –
κόκκινη – πράσινη σάλτσα, κιμά, κρέας, γαρίδες, ..., ή και
σκέτο γιαουρτάκι! και με την «Υγεία» σας και Καλή σας Όρεξη!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: κύβος
Από: ιωάννα 24 / 1 / 2007
Δυστυχώς δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσοι επώνυμοι σεφ και σε
πόσα επώνυμα εστιατόρια χρησιμοποιούν κύβο. Κοινό μυστικό
επίσης στις ψαροταβέρνες ότι στην ψαρόσουπα για να νοστιμίσει
ρίχνουν κύβο κοτόπουλου.Άστα καλύτερα μην το πολυψάχνετε.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κύβος
Από: LENA P. 30 / 1 / 2007
Καλημερα,
Οπως γραφω και στο θεμα του γκουλας, επισης χρησιμοποιουν
κρεμμυδοσουπα ή μανιταροσουπα σε σκονη ακομα και σε φαγητα που
δεν παει ο νους μας και λοιπα ενισχυτικα. Για μενα το πιλαφι (ή
τα γεμιστα ή η ρυζοσαλατα ή οι λαχανοντολμαδες κλπ) με σκετο
νερο ειναι τελειως ανοστα και προσπαθω να εχω δικο μου ζωμο απο
κρεας να χρησιμοποιω (συχνα εχω και κατεψυγμενο), αλλα οταν δεν
εχω, χρησιμοποιω κυβο -οχι καποια συγκεκριμενη μαρκα. Ξερω οτι
δεν ειναι το καλυτερο και φυσικα δεν το χρησιμοποιω στα φαγητα
του παιδιου αλλα στα δικα μας το χρησιμοποιω για καλυτερη γευση
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΛΑΦΙ
Από: ΣΠΥΡΟΣ 26 / 1 / 2007
ΑΝ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟ;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΠΙΛΑΦΙ ΑΠΛΟ...
Από: Γιώργος 7 / 1 / 2008
Κυρίες και κύριοι, έστω και λίγο αργοπορημένα παραθέτω το
σχόλιό μου σ` αυτό τον πίνακα. Θέλω να γνωρίζουμε όλοι τη
διαφορά μεταξύ του πιλαφιού και του απλού ρυζιού. Η παραπάνω
συνταγή αναφέρεται στο γνωστό σε όλους ρύζι (αχνιστό, βραστό,
στον ατμό, σκέτο ή με μυρωδικά κτλ...) όταν όμως μιλάμε για
ΠΙΛΑΦΙ δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε τίποτα λιγότερο από το
κίτρινο ρύζι (parboilled) με βούτυρο και πραγματικό (οχι κύβους
και τέτοια...) ζωμό κρέατος. Ποτέ το πιλάφι δεν σουρώνεταί και
δεν αποτελεί πιάτο ελαφριάς ή κουζίνας διαίτης. Άλλο το ριζάκι,
άλλο το ριζότο και άλλο το πιλάφι!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|