www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο φούρνου με κρέμα βασιλικού και σπανάκι


Υλικά

  • Κοτόπουλο φιλέτα στήθος
  • Αρκετό φρέσκο βασιλικό
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 πράσα
  • Μερικά φύλλα σπανάκι
  • Μια πρέζα για κάθε φιλέτο από λευκό ξηρό κρασί
  • Ενα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι στα φιλέτα και βάζουμε λίγο βασιλικό και λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ετοιμάζουμε ένα αλουμινόχαρτο πλασμένο σαν ταψί και βάζουμε προσεχτικά (να μην τρυπήσει) τα φύλλα από σπανάκι και πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα.
  3. Ροδελιάζουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά (καθένας μπορεί να παίξει λίγο αυτοσχεδιάζοντας)και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο βασιλικό (συνήθως είναι καλύτερα να τον βάλουμε σε ολόκληρα φυλλαράκια- δείχνει πιο ωραίο).
  4. Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο-πακεταρισμένο και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  5. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 220 C φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά (3 φιλέτα) συν 5 λεπτά για κάθε φιλέτο περισσότερο.
Σερβίρουμε και καλή ορεξη.
Παραλλαγή της γνωστής μεθόδου αλουμινόχαρτο-κοτόπουλο στο φούρνο

Τη συνταγή συνιστά: ο Δημήτρης Αποστολίδης (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.