Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: χυμος ροδιου
Από: gardener 24 / 9 / 2004
Ο συμπυκνωμενος χυμος ροδιου ειναι η γρεναδινη που
χρησιμοποιειται στα κοκταιηλ?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ροιάς Έμβαμμα
Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης 25 / 9 / 2004
Αγαπητοί φίλοι
Επιτρέψτε μου μια «διαφήμιση»
Κυκλοφορεί στην αγορά στα Delicatessen το «Ροιάς Έμβαμμα».
Ροιάς έμβαμμα
Ένα έντονο συμπύκνωμα με γεμάτη γεύση φίνων Μεσογειακών υλικών,
με παχύρρευστη υφή. Αλείψτε το σε όλα τα κρέατα, πουλερικά και
θαλασσινά στη σχάρα. Γκλασάρετε τα ψητά Βράστε τα θαλασσινά
προσθέτοντας κρασί η κάποιο χυμό για να κάνετε μία εξωτική σάλτσα
Χρησιμοποιείστε το σαν συνοδευτικό πάνω από χάμπουργκερ και
μπριζόλες (η Παϊδάκια) αντί για κέτσαπ. Ρίξτε το πάνω σε
σπαράγγια η μπρόκολα για μια συναρπαστική γλυκόξινη γεύση.
Ο απλούστερος τρόπος που τον χρησιμοποιώ και τον προτείνω
απερίφραστα:
• Παίρνουμε μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και χωρίς το δέρμα
από τον κρεοπώλη μας.
• Βάζουμε σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο από μία δαχτυλιά «Ροιάς
Έμβαμμα» σε κάθε πλευρά και τα κλείνουμε σε μία σακούλα ψησίματος.
• Βάζουμε την σακούλα στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
Δεν χρειάζεται ούτε μαρινάρισα ούτε καν αλάτι (συμπληρώνει όποιος
θέλει μετά στο πιάτο του αλλά συνήθως δεν το κάνουν πολλοί).
Μετά το ψήσιμο έχουμε ένα κρέας κοτόπουλο καλοψημένο και μία
σάλτσα που αποτελείται από τους χυμούς του πουλερικού και τα
γευστικά συστατικά του γλάσου.
Εγγυημένη και πολυδοκιμασμένη, επιτυχώς, συνταγή.
Το προϊόν είναι Ελληνικό και κρατά τις ρίζες του στην έρευνα των
τοπικών γεύσεων από τότε που δεν υπήρχε η τομάτα σαν μέσον
όξυνσης και έντασης της γεύσης των φαγητών.
Το γευστικό αποτέλεσμα είναι γλυκόξινο αλλά όχι με την ένια του
γλυκόξινου της Άπω Ανατολής δηλαδή του ανανά ή του εξωτικού
φρούτου, είναι μία πολύ ασυνήθιστη και ταυτόχρονα οικεία
μεσογειακή γεύση.
Ταιριάζει αφάνταστα με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι.
Υ.Γ. Στην λέξη «Ροιάς» βάζουμε και δασεία αν μας το επιτρέπει ο
υπολογιστής μας, η ετικέτα πάντως την έχει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ροιάς Έμβαμμα®
Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης 25 / 9 / 2004
Για να μην υπάρχουν απορίες σε γενικές γραμμές το «Ροιάς
Έμβαμμα®» Περιέχει σιρόπι από ρόδια, πετιμέζι, αφυδατωμένο
κρεμμύδι, ξύδι, κρασί, και διάφορα μπαχαρικά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|