www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα ροδιού


Υλικά

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές πάπρικα
  • 1/2 κούπα χυμό ροδιού συμπυκνωμένο (σε αραβικά super-markets)



Προετοιμασία

Μαρινάρω τα μπουτάκια από το προηγούμενο βράδυ (ή για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου) με το λάδι, ξύδι, μέλι και πάπρικα.

Ετοιμασία

  1. Οταν θέλουμε να τα ψήσουμε, ανάβουμε το γκριλ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Τα βάζουμε στην πιατέλα, περιχύνουμε με τον συμπυκνωμένο χυμό ροδιού και σερβίρουμε αμέσως.
Φανταστικό!

Τη συνταγή συνιστά: η Zeta Politi

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: χυμος ροδιου
    Από: gardener  24 / 9 / 2004
    Ο συμπυκνωμενος χυμος ροδιου ειναι η γρεναδινη που χρησιμοποιειται στα κοκταιηλ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ροιάς Έμβαμμα
    Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης  25 / 9 / 2004
    Αγαπητοί φίλοι
    Επιτρέψτε μου μια «διαφήμιση»
    Κυκλοφορεί στην αγορά στα  Delicatessen το «Ροιάς Έμβαμμα».
    
    Ροιάς έμβαμμα 
    Ένα έντονο συμπύκνωμα με γεμάτη γεύση φίνων Μεσογειακών υλικών,
    με παχύρρευστη υφή. Αλείψτε το σε όλα τα κρέατα, πουλερικά και
    θαλασσινά στη σχάρα. Γκλασάρετε τα ψητά Βράστε τα θαλασσινά
    προσθέτοντας κρασί η κάποιο χυμό για να κάνετε μία εξωτική σάλτσα
    Χρησιμοποιείστε το σαν συνοδευτικό πάνω από χάμπουργκερ και
    μπριζόλες (η Παϊδάκια) αντί για κέτσαπ. Ρίξτε το πάνω σε
    σπαράγγια η μπρόκολα για μια συναρπαστική γλυκόξινη γεύση.
    
    Ο απλούστερος τρόπος που τον χρησιμοποιώ και τον προτείνω
    απερίφραστα:
    •	Παίρνουμε μπουτάκια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και χωρίς το δέρμα
    από τον κρεοπώλη μας.
    •	Βάζουμε σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο από μία δαχτυλιά «Ροιάς
    Έμβαμμα» σε κάθε πλευρά και τα κλείνουμε σε μία σακούλα ψησίματος.
    •	Βάζουμε την σακούλα στο φούρνο για 20-30 λεπτά. 
    Δεν χρειάζεται ούτε μαρινάρισα ούτε καν αλάτι (συμπληρώνει όποιος
    θέλει μετά στο πιάτο του αλλά συνήθως δεν το κάνουν πολλοί).
    Μετά το ψήσιμο έχουμε ένα κρέας κοτόπουλο καλοψημένο και μία
    σάλτσα που αποτελείται από τους χυμούς του πουλερικού και τα
    γευστικά συστατικά του γλάσου.
    Εγγυημένη και πολυδοκιμασμένη, επιτυχώς, συνταγή.
    
    Το προϊόν είναι Ελληνικό και κρατά τις ρίζες του στην έρευνα των
    τοπικών γεύσεων από τότε που δεν υπήρχε η τομάτα σαν μέσον
    όξυνσης και έντασης της γεύσης των φαγητών. 
    
    Το γευστικό αποτέλεσμα είναι γλυκόξινο αλλά όχι με την ένια του
    γλυκόξινου της Άπω Ανατολής δηλαδή του ανανά ή του εξωτικού
    φρούτου, είναι μία πολύ ασυνήθιστη και ταυτόχρονα οικεία
    μεσογειακή γεύση.
    
    Ταιριάζει αφάνταστα με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι.
    
    Υ.Γ. Στην λέξη «Ροιάς» βάζουμε και δασεία αν μας το επιτρέπει ο
    υπολογιστής μας, η ετικέτα πάντως την έχει.
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ροιάς Έμβαμμα®
    Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης  25 / 9 / 2004
    Για να μην υπάρχουν απορίες σε γενικές γραμμές το «Ροιάς Έμβαμμα®» Περιέχει σιρόπι από ρόδια, πετιμέζι, αφυδατωμένο κρεμμύδι, ξύδι, κρασί, και διάφορα μπαχαρικά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ροιάς ΈμβαμμαR
      Από: Λία Π.  27 / 9 / 2004
      Πού μπορεί να το βρει κανείς στην Αθήνα;
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ροιάς ΈμβαμμαR
        Από: Παναγιώτης Κουκουβίτης  27 / 9 / 2004
        Σε πολλά μέρη αλλά ξέρω ότι το έχει η «Μεσογαία» ο «Μανδραγόρας» το Maison de fromage»
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ροιάς ΈμβαμμαR
          Από: Juanita La Quejica  27 / 9 / 2004
          To Maison de fromage βρίσκεται στο Κολωνάκι αν δεν κάνω λάθος 
          κύριε Κουκουβίτη;
          
          Η διεύθυνση της Μεσογαίας είναι γνωστή; 
          
          Ευχαριστώ πολύ. 

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Ροιάς ΈμβαμμαR
            Από: froufrou  28 / 10 / 2004
            San proto tha hthela na apologhtho gia ta greeklisch alla dystyxos sto grafeio den epitrepetai na alasko thn grafh. Na apanthso katarxhn ston gardener oti nai h grenadinh einai siropi apo rodi. Sta germanika to rodi einai granatapfel kai fantazomai oti kai to onoma grenadinh kapou ekei tha xei tis rizes tou. Thymamai thn mama mou pou evaze se faghta sporous apo rodia gia na dosei perissoterh geush mias kai den htehel na xrhsimopoihsei alla "varia" mpaxarika. Auto pou tha htela na matho einai se ti syskeuasia diatithetai to Poias emvamma, thn timh tou kathos kai pou mporo na bro kapoies syntages vasismenes se auto. meno eksoteriko kai tha hthela na to parageilo ston ellhna pou mas promitheuei me ellhnika proionta alla gia na to kano auto xreaizomai tis parapano plhrofories. Tha sas hmouna eugnomon. kalh sas mera kai...zhto h 28h Oktombriou :))
            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.