Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 1/2 κιλό κριθαράκι
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και σοτάρουμε.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 55 λεπτά περίπου.
- Σε ένα ταψί αδειάζουμε προσεκτικά την κατσαρόλα με το φαγητό, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και προσθέτουμε 3 κούπες περίπου ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου στους 180° C. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό).
- Oταν γίνει το φαγητό βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου στους 220° C.
|
|