www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταλιατέλες με φρέσκες σαρδελίτσες του Ιονίου


Υλικά

  • Ενα πακέτο ταλιατέλες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κιλό φρέσκιες σαρδέλες
  • Ενα απλόχερο καβουρδισμένα κουκουνάρια
  • Ενα φινόκιο κομμένο σε φέτες κατά μήκος
  • Ενα μεγάλο ματσάκι αρωματικά βότανα (μάραθο άγριο (ή άνηθο), μαϊντανός , μαντζουράνα)
  • Λαδάκι
  • Αλάτι
  • Κόκκους κόκκινο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Με το χέρι ανοίγουμε τη κάθε σαρδέλα, βγάζουμε το εσωτερικό κόκαλο και τις τοποθετούμε στο σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι και αφήνουμε να τρέξουν τα υγρά τους για περίπου μισή. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά τους.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε κατά μήκος ανάλογα το μέγεθος.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λαδάκι τα κρεμμυδάκια, όταν ροδίσουν ελαφρά προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, το φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για 10 λεπτά περίπου, κουνώντας τα κατά διαστήματα.
  5. Ψιλοκόβουμε όλα τα αρωματικά βότανα: μαϊντανός, μαντζουράνα, άνηθος ή μάραθο.
  6. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
  7. Στο γουδάκι κτυπάμε ελαφρά και σπάμε τους κόκκους του πιπεριού.
  8. Εν τω μεταξύ βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια, αλάτι και τα χοντρά μέρη από το φινόκιο.
  9. Οταν βράσει το νερό ρίχνουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε πολύ καλά, αφαιρούμε το φινόκιο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα άλλα υλικά.
  10. Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε γενναία με το μείγμα από τα αρωματικά βότανα. Ανακατεύουμε προσεκτικά να πάνε παντού τα αρωματικά!
  11. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος πασπαλίζοντας τελευταία στιγμή με άφθονο χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχουν προσκληθεί οι εθελοντές "δοκιμαστές" μου , το κρασάκι έχει παγώσει όσο πρέπει και τα πιρούνια ανάβουν...καθώς ως γνήσιοι Κεφαλλονίτες σχολιάζουν "άντε τόδαμε και αυτό! μακαρόνια με σαρδελες.."
ΥΓ Σκέφτομαι ότι θα πήγαινε πολύ στη γεύση και μερικές κορινθιακές σταφίδες, έτσι όπως τις κάνουνε στη Σικελία. Μουλιάζουμε λίγες κορινθιακές και τις ρίχνουμε στο μείγμα να βράσουν λίγο με τα υλικά.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.