www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθάκια ολόκληρα τηγανητά


Υλικά

  • Διαλέγουμε κολοκυθάκια πολύ τρυφερά οπωσδήποτε με τον ανθό τους (όσο για το μήκος τι να κάνουμε, ότι αποφασίσει η μητέρα-φύση)
  • Για το χυλό:
    • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • Μπύρα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι μπούκοβο (προεραιτικά)
    • Κρόκο από ένα ολόφρεσκο αυγό
    • Το ασπράδι του αυγού κτυπημένο μαρέγκα



Ετοιμασία

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά του χυλού και κτυπάμε καλά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε σε μαρέγκα το ασπράδι του αυγού και όταν ετοιμαστεί το ρίχνουμε στον χυλό. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Πλένουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και καθαρίζουμε τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλα αλλά να διατηρήσουν το ωραίο σχήμα τους.
  4. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
  5. Με ένα λεπτό μαχαιράκι χαράσσουμε κατά μήκος το κολοκυθάκι όχι μέχρι κάτω μόνο και μόνο να το βοηθήσουμε να τηγανιστεί εσωτερικά.
  6. Μπλουμ τώρα ! Βουτάμε το κάθε κολοκυθάκι στο χυλό και το τηγανίζουμε στη φριτέζα με μπόλικο λάδι.
  7. Αφήνουμε να ομορφοροδίσουν και να γίνουν ζηλευτά. Χρησιμοποιούμε τσιμπίδα. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο γύρισμα για να μην αποκοπεί ο ανθός, γιατί εκεί είναι και όλη η μαγκιά του εγχειρήματος.
  8. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, βάλτε την τεχνική σας και τη μαστοριά σας ώστε να απορροφηθεί εντελώς το λάδι και να μείνουν τραγανά.
  9. Ετοιμάζουμε και το ντρέσινγκ: βαλσάμικο, λάδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό, ματζουράνα και ότι άλλο φρέσκο βότανα έχετε κοντά σας (σκορδάκι ψιλοκομμένο προαιρετικά).
Το σερβίρισμα γίνεται αμέσως για να διατηρηθούν τραγανά.
Απλώνουμε τα κολοκυθάκια μας σε μια πιατέλα με όμορφο τρόπο ώστε οι ανθού να σχηματίσουν ένα όμορφο λουλούδι στο κέντρο. Καλά ξέρετε εσείς!

Δίπλα έχουμε βάζουμε το μπολάκι με το ντρεσιγκ και όποιος θέλει βουτάει το κολοκυθάκι του. Τρώγονται με το χέρι, ως finger food .
Συντροφέψτε τα με μια παγωμένη μπύρα!

Α! με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια και σκορδάκια φρέσκα επίσης, του κήπου μου. Καθαρίζω καλά τα φύλλα, τα κόβω σε ένα μήκος λογικό, χαράσσω ελαφρά τον βολβό και τα τηγανίζω με χυλό με τον ίδιο τρόπο. Τα σκορδάκια παιδιά, γίνονται γλύκισμα!

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.