Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί και αρωματικά βότανα.
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς το κόκαλο(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος χωρίς κόκαλο)
- 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- Μερικές λιαστές τομάτες
- Από μια καλή χεριά αρωματικά βότανα όπως : ματζουράνα, βασιλικό, λίγο τρυφερό δενδρολίβανο, μερικά φυλλαράκια λουίζας, φρέσκια ρίγανη. Διαλέξτε τις γεύσεις που σας αρέσουν.
- Ενα μεγάλο φρέσκο κόκκινο τσίλι
- Χυμό λεμονιού
- Το ξύσμα από ένα Lime
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ενα τσαμπί τομάτες &
- 8211; κεράσια για το γαρνίρισμα
- Για την μαρινάτα: μια μπύρα, ελάχιστο λαδάκι, ένα κλαδάκι δενδρολίβανο, μερικά κλαδάκια ξερή ρίγανη.
|
|
Προετοιμασία
Βάζουμε σε μαρινάτα το κοτόπουλο για όσο μπορούμε περισσότερο.
|
Ετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
- Βάζουμε το κοτόπουλο να στραγγίξει και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Καθαρίζουμε το τσίλι από τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί (σπασμένο με τα δάκτυλα), τα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα, ελάχιστο
λαδάκι, χυμό λεμονιού, το ξύσμα του lime ,τη ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα και το τσίλι. Ανακατεύουμε με τα δάκτυλα και προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τα μπουτάκια στο κενό που δημιουργεί το κόκαλο (αν χρησιμοποιούμε στήθος ανοίγουμε με το μαχαίρι μια οπή και κάνουμε μια τσεπούλα να χωρέσει μέσα λίγο μείγμα.)
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι, βάζουμε μέσα τα κομμάτια του πουλερικού και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.
- Εν τω μεταξύ πλένουμε προσεκτικά τις τοματούλες έτσι όπως είναι στο τσαμπί (κλαδάκι) και τις στεγνώνουμε προσεκτικά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και όταν ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει) ρίχνουμε το τσαμπί με τις τομάτες, κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού το λάδι και να ανοίξει το δέρμα τους, και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις πάρουν λίγο χρώμα από το σοτάρισμα, τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο και τις αφήνουμε να ψηθούν μαζί ως το τέλος.
Το ζουμάκι που θα βγει στο ταψί είναι υπέροχο!
Σερβίρισμα: Σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος βάζουμε μια μερίδα κοτόπουλου .
Αφαιρούμε το σπάγκο και κάνουμε μια χαρακιά για να φανεί η γέμιση και να βγουν τα αρώματα.
Στολίζουμε το κάθε πιάτο με μερικά τοματάκια στο τσαμπί (τα κόβουμε προσεκτικά με ψαλιδάκι). Περιχύνουμε με το ζουμάκι από το ταψί.
Είναι ένα μοναδικό πιάτο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το συνοδέψετε και με ωμή σαλάτα. Μπορείτε να το ενισχύσετε με τραγανές τηγανιτές πατατούλες μαμαδίστικες.
Δροσιστείτε με ένα λευκό κρασί και περάστε με ...νάζι στο γλυκό!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|