www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Itsten Pilav


Υλικά

  • 4-5 ποτήρια ρύζι
  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 3-4 κουταλάκια βούτυρο,
  • 2 κουταλάκια saffron
  • 4 κουταλιές φιδέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μπαχάρι σε κόκκους (αρκετό)
  • 1 κουταλάκι σινάπι
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 νεροπότηρο κρασί



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού saffron.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, το σκόρδο.
  3. Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε μικρούς κύβους, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά - μυρωδικά.
  4. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα το ζωμό της γαλοπούλας.
  5. Το αφήνουμε να πάρει βράση και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι!
  7. Παίρνουμε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φιδέ με λίγο βούτυρο ώσπου να πάρει ένα σκούρο κίτρινο χρώμα και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το νερό.
  8. Προσθέτουμε το υπόλοιπο saffron μαζί με τους κόκκους από το μπαχάρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας και να πιει όλο το ζουμί του.
  9. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να τραβήξει τους ατμούς και να ανοίξει το ρύζι.
Είναι οικογενειακή πολίτικη συνταγή.
Οταν έμενε η οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη την φτιάχνανε κάθε Κυριακή όπου και μαζευόταν όλη η οικογένεια!
Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος Π.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.