www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μισούρα (γεμιστό κοτόπουλο)


Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
  • 3 συκωτάκια κοτόπουλου
  • 3-4 λωρίδες χοιρινή πέτσα με το λίπος της
  • 1 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 της κούπας σέλινο ψιλοκομμένο
  • 6 κάστανα καλά καθαρισμένα (κομμένα σε κομματάκια)
  • 2 κουταλιές ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Λίγα κουκουνάρια
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο Νάουσας)
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • Λίγο μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας πήλινης ή μεταλλικής, πυρίμαχης κατσαρόλας τις λωρίδες της χοιρινής πέτσας, αφού πρώτα τις κόψουμε σε κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πράσο και το σέλινο, με τα κομματάκια του χοιρινού και του μοσχαριού, αφού τα πλύνουμε καλά πρώτα.
  3. Τοποθετούμε τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο, πάνω από την στρώση με τα κομματάκια της χοιρινής πέτσας.
  4. Σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια.
  5. Προσθέτουμε τα κάστανα, το ρύζι και στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουκουνάρια, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  7. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και ράβουμε την κοιλιά του με ένα σπάγκο.
  8. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο.
  9. Περιχύνουμε με το κρασί, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  11. Σκεπάζουμε καλά το πυρίμαχο σκεύος και σιγοψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 5 με 6 ώρες.
Αν έχουμε χωριάτικο φούρνο με ξύλα το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο.
Σερβίρετε με συνοδεία ρυζιού ή ακόμα και σκέτο μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι και ρόκα.

Η συνταγή προέρχεται από την Κεντρική Μακεδονία.

Τη συνταγή συνιστά: ο : Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.