Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μισούρα (γεμιστό κοτόπουλο)
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομματάκια
- 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
- 3 συκωτάκια κοτόπουλου
- 3-4 λωρίδες χοιρινή πέτσα με το λίπος της
- 1 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/4 της κούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 6 κάστανα καλά καθαρισμένα (κομμένα σε κομματάκια)
- 2 κουταλιές ρύζι καρολίνα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Λίγα κουκουνάρια
- 1 κούπα κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο Νάουσας)
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- Λίγο μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Στρώνουμε καλά στον πάτο μιας πήλινης ή μεταλλικής, πυρίμαχης κατσαρόλας τις
λωρίδες της χοιρινής πέτσας, αφού πρώτα τις κόψουμε σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πράσο και το σέλινο, με τα κομματάκια του χοιρινού και του μοσχαριού, αφού τα πλύνουμε καλά πρώτα.
- Τοποθετούμε τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο, πάνω από την στρώση με τα κομματάκια της χοιρινής πέτσας.
- Σε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα
ψιλοκομμένα συκωτάκια.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, το ρύζι και στο τέλος το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κουκουνάρια, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για
περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και ράβουμε την κοιλιά του με ένα σπάγκο.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τα κρέατα, το πράσο και το σέλινο.
- Περιχύνουμε με το κρασί, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σκεπάζουμε καλά το πυρίμαχο σκεύος και σιγοψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 5 με 6 ώρες.
Αν έχουμε χωριάτικο φούρνο με ξύλα το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο.
Σερβίρετε με συνοδεία ρυζιού ή ακόμα και σκέτο μια σαλάτα από φρέσκο σπανάκι και ρόκα.
Η συνταγή προέρχεται από την Κεντρική Μακεδονία.
Τη συνταγή συνιστά: ο : Γιάννης Σ. - Yannis
|
|