Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιπεριές του Μέλανα Δρυμού
Υλικά
- 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
- 300 γρ. καπνιστό χοιρινό (κομμένο σε κομματάκια)
- 2 αυγά
- 250 γρ. Γερμανικό τυρί Bruder Basil ή ένα άλλο καλό κίτρινο τυρί (κομμένα σε κομματάκια)
- Μπεσαμέλ
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 12 λεπτές φέτες μαύρου ψωμιού ή πολύσπορου
- 12 μέτρια φύλλα από σπανάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε τα κομματάκια του καπνιστού χοιρινού στο βούτυρο.
- Χτυπάμε τα αυγά με τα κομματάκια του τυριού και τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με το καπνιστό χοιρινό. (Το Bruder Basil είναι ιδανικό για συνταγές με συνοδεία καπνιστών κρεάτων. Εναλλακτικά ένα καλό κίτρινο τυρί που λιώνει δίνει μια λύση.)
- Συνεχίζουμε ένα ελαφρύ σοτάρισμα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τις πιπεριές από πάνω προς τα κάτω, ώστε να σχηματιστούν δύο βαρκούλες.
- Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στις πιπεριές και τις καλύπτουμε με μπεσαμέλ.
- Τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η κρούστα της μπεσαμέλ.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές πάνω σε φέτες μαύρου ψωμιού, κατά προτίμηση Pumbernickel, ή τέλος πάντων οποιουδήποτε άλλου καλού, φρέσκου μαύρου ψωμιού ή πολύσπορου.
- Στρώνουμε σε μια πιατέλα φύλλα από φρέσκο σπανάκι και τοποθετούμε πάνω τις φέτες του ψωμιού που έχουν πάνω τους τις πιπεριές.
Η συνταγή είναι Γερμανική και πιο συγκεκριμένη προέρχεται από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού.
Καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: ο : Γιάννης Σ. - Yannis
|
|