www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πιπεράτες μπριζόλες με Γαλλική Σως


Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες ή 300 γρ σπαλομπριζόλες ή Τ ΒΟΝΕ)
  • 2 κουταλιές λάδι για τηγάνισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (σε μύλο)
  • 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά κέτσαπ
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (1 λεπτό περίπου).
  2. Τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα (ίδιο χρόνος)
  3. Γυρίζουμε ξανά την μπριζόλα και τρίβουμε τόσο φρέσκο πιπέρι όσο πικάντικές θέλουμε να γίνουν (προσωπικά τις "μαυρίζω") και τις αφήνουμε πέντε λεπτά.
  4. Γυρνάμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε αντίστοιχο πιπέρι και τις αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το τηγάνισμα ετοιμάζουμε την σως.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με την κέτσαπ, το κονιάκ και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί η κέτσαπ και να πάρει η σως ένα ελαφρύ ροζ χρώμα.
  6. Βγάζουμε τις μπριζόλες κα τις βάζουμε σε πιάτα.
  7. Ρίχνουμε την σως στο τηγάνι (με ανοιχτό το μάτι) και ανακατεύομε αμέσως με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνοντας ότι έχει μείνει στο τηγάνι.
  8. Σύντομα σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σως.
  9. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την σως.

Τη συνταγή συνιστά: ο Στέλιος Κράλογλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.