Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιπεράτες μπριζόλες με Γαλλική Σως
Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες ή 300 γρ σπαλομπριζόλες ή Τ ΒΟΝΕ)
- 2 κουταλιές λάδι για τηγάνισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (σε μύλο)
- 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτη κουταλιά κέτσαπ
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (1 λεπτό περίπου).
- Τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα (ίδιο χρόνος)
- Γυρίζουμε ξανά την μπριζόλα και τρίβουμε τόσο φρέσκο πιπέρι όσο πικάντικές θέλουμε να γίνουν (προσωπικά τις "μαυρίζω") και τις αφήνουμε πέντε λεπτά.
- Γυρνάμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε αντίστοιχο πιπέρι και τις αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το τηγάνισμα ετοιμάζουμε την σως.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με την κέτσαπ, το κονιάκ και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί η κέτσαπ και να πάρει η σως ένα ελαφρύ ροζ χρώμα.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες κα τις βάζουμε σε πιάτα.
- Ρίχνουμε την σως στο τηγάνι (με ανοιχτό το μάτι) και ανακατεύομε αμέσως με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνοντας ότι έχει μείνει στο τηγάνι.
- Σύντομα σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πήξει η σως.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την σως.
Τη συνταγή συνιστά: ο Στέλιος Κράλογλου
|
|