www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σοφρίτο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι νουά, κιλότο ή στρογγυλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 5 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε σε μικρές φέτες το κρέας, το κτυπάμε να λεπτύνει, το πλένουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, αλευρώνουμε το κρέας και τηγανίζουμε ελαφρά και από τις 2 πλευρές στο λάδι.
  3. Αφαιρούμε το τηγανισμένο κρέας, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό στο ίδιο λάδι και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί.
  4. Σε ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
  5. Τοποθετούμε κυκλικά μια σειρά κρέας, αφήνοντας κενό στην μέση και από πάνω ρίχνουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  6. Αν έχουμε και άλλα κομμάτια κρέατος στρώνουμε και δεύτερη σειρά με κρέας και από πάνω τα τσιγαρισμένα μυρωδικά (σκόρδο-μαϊντανό).
  7. Αδειάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά από το τηγάνι, προσθέτουμε καυτό νερό να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει έως να πήξει η σάλτσα του και να ψηθεί το κρέας.
  8. Πρέπει να προσέχουμε: να μην κολλήσει το φαγητό -γι αυτό δεν βάζουμε κρέας στην μέση του πάτου της κατσαρόλας- και να έχει μπόλικη σάλτσα.
  9. Συνοδεύεται άριστα με ρύζι ή πατάτες ή πουρέ και λευκό κρασί.
Σοφρίτο σημαίνει χαμηλό τηγάνισμα. Εχει βενετσιάνικη καταγωγή, θέλει αρκετή υπομονή, χρόνο και ιδιαίτερη φροντίδα. Φαγητό της πόλης και της αστικής τάξης στην Κέρκυρα, λόγο χρόνου και υλικών.

Τη συνταγή συνιστά: η Αμαλία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.