Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σολομός με κίτρο/λέμονο με βάση συνταγή του Ken Ho
Υλικά
- 450 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού (χωρίς κόκαλο)
- Λαδάκι
- Λίγο βουτυράκι
- Φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές ροδέλες με το ειδικό εργαλείο
- Φλούδα από ένα λεμόνι ή το κίτρο. (ΑΝ έχουμε κίτρο τότε πρέπει να βράσουμε τη φλούδα για λίγα δεύτερα σε νεράκι για να φύγει η περισσή πικρίλα).
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Σησαμέλαιο
- Λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το ψάρι.
- Το αλατίζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
- Βάζουμε το γοκ σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι, μόλις κάψει πολύ καλά μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αφήνουμε να τηγανιστούν από τη μια πλευρά και πολύ προσεκτικά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
- Καθαρίζουμε το γοκ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά με λίγο βουτυράκι και όταν κάψει προσθέτουμε το τζίντζερ, αφήνουμε να σοταριστεί αρκετά καλά μέχρι να ροδίσει όμορφα.
- Ρίχνουμε τις φλούδες του λεμονιού ή κίτρου, αλατάκι, πιπεράκι. Stir fry για λίγο.
- Πολύ προσεκτικά βάζουμε πάλι στο τηγάνι το σολομό.
- Ραντίζουμε με σησαμέλαιο και αφήνουμε μερικά λεπτά να αναμειχτούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε το ψάρι σε ζεστό πιάτο αμέσως!
Σημείωση : Η αυθεντική γεύση είναι με κίτρο. Αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με
λεμόνι. Εχω πειραματιστεί με το σολομό και με φλούδες πορτοκάλι αλλά για να μην
πολυγλυκίζει έσβησα με λεμόνι.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.
|
|