www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σολομός με κίτρο/λέμονο με βάση συνταγή του Ken Ho


Υλικά

  • 450 γραμμάρια φιλέτο φρέσκου σολομού (χωρίς κόκαλο)
  • Λαδάκι
  • Λίγο βουτυράκι
  • Φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές ροδέλες με το ειδικό εργαλείο
  • Φλούδα από ένα λεμόνι ή το κίτρο. (ΑΝ έχουμε κίτρο τότε πρέπει να βράσουμε τη φλούδα για λίγα δεύτερα σε νεράκι για να φύγει η περισσή πικρίλα).
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Σησαμέλαιο
  • Λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το ψάρι.
  2. Το αλατίζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
  3. Βάζουμε το γοκ σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι, μόλις κάψει πολύ καλά μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αφήνουμε να τηγανιστούν από τη μια πλευρά και πολύ προσεκτικά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
  4. Καθαρίζουμε το γοκ και το ξαναβάζουμε στη φωτιά με λίγο βουτυράκι και όταν κάψει προσθέτουμε το τζίντζερ, αφήνουμε να σοταριστεί αρκετά καλά μέχρι να ροδίσει όμορφα.
  5. Ρίχνουμε τις φλούδες του λεμονιού ή κίτρου, αλατάκι, πιπεράκι. Stir fry για λίγο.
  6. Πολύ προσεκτικά βάζουμε πάλι στο τηγάνι το σολομό.
  7. Ραντίζουμε με σησαμέλαιο και αφήνουμε μερικά λεπτά να αναμειχτούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε το ψάρι σε ζεστό πιάτο αμέσως!
Σημείωση : Η αυθεντική γεύση είναι με κίτρο. Αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με λεμόνι. Εχω πειραματιστεί με το σολομό και με φλούδες πορτοκάλι αλλά για να μην πολυγλυκίζει έσβησα με λεμόνι.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.