Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαχανόσουπα
Υλικά
- 1 μικρό λάχανο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 5 κόκοι μπαχάρι
- 4 δαφνόφυλλα
- 2 κουταλιές λάδι
- Λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουταλάκι ντοματοπελτές (προαιρετικά)
- 1 κύβος βοδινό
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε το λάχανο να πάρει μία βράση.
- Οταν αρχίσει να μαλακώνει, στραγγίζουμε και με καινούριο νερό ξαναβάζουμε να
βράσει.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λεμόνι και το λάδι, που τα προσθέτουμε
στο τέλος και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μέχρι ναμαλακώσουν.
- Στο τέλος αφαιρούμε τα μπαχάρια και τη δάφνη και βάζουμε λάδι και λεμόνι.
Τη σούπα την έκανα ούσα στα πρόθυρα κρυολογήματος και τη βρήκα βάλσαμο, ιδίως με
μπόλικο πιπέρι και λεμόνι. Ο,τι πρέπει για το χειμώνα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|