www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τηγανητό ρύζι (και χωρίς wok)


Υλικά

  • 350 γρ. ρύζι BASMATI(μπορείτε αν θέλετε να βάλετε παραπάνω)
  • 1 πακέτο φιλετίνια κοτόπουλου
  • 1 πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη
  • 3 αυγά
  • Λίγο τυρί τριμμένο
  • Κάρυ
  • Καλαμπόκι (όσο θέλετε)
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  • 12 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι καγιέν



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι (προσοχή όχι παραπάνω από 6-7 λεπτά για να μην είναι εντελώς μαλακό).
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα και προσθέτουμε το τυρί, τις πιπεριές, το μπέικον, λίγο αλάτι, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, λίγο πιπέρι καγιέν και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Τηγανίζουμε τα φιλετίνια (αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας πανέ στήθος κοτόπουλου, απλώς εγώ τα προτείνω για πιο γρήγορα), τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε την ομελέτα μας.
  4. Καθώς τηγανίζουμε την ομελέτα, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια ώστε να μπορεί να απλωθεί με το ρύζι όμορφα.
  5. Ψιλοκόβουμετα φιλετίνια και όταν είναι έτοιμη η ομελέτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  6. Αν έχουμε wok μεταφέρουμε τα υλικά μας σ' αυτό αλλιώς συνεχίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  7. Αυτή την στιγμή που τα έχουμε όλα τουρλού ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά κουταλιές από το ρύζι.
  8. Σταματάμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το κάρυ (τόσο ώστε το ρύζι να γίνει κίτρινο), συνεχίζω να προσθέτω ρύζι και να ανακατεύω έτσι ώστε στο τέλος το ρύζι να είναι περισσότερο από τα υπόλοιπα υλικά και φυσικά κίτρινο.
Ολα τα υλικά είναι προαιρετικά και μπορείτε να κάνετε τα ίδια με ότι υλικά θέλετε εσείς.
Προσέξτε στο τηγάνισμα του ρυζιού να χαμηλώσετε την φωτιά δηλ. αν τηγανίζατε όλα τα υλικά στο 3 όταν προσθέτετε το ρύζι θα κατεβάσετε την φωτιά στο 1-1,5.

Σερβίρεται με δροσερή σαλάτα και γλυκόξυνο κοτόπουλο (αν θέλετε) με έτοιμη σάλτσα UNCLE BEN'S .

Τη συνταγή συνιστά: η ΝΤΕΠΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.