Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζαμπονόπιτα με φύλλο κουρού
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
- 350 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 350 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- Μισή κρέμα γάλακτος των 250 γραμμαρίων ή και λίγη παραπάνω
- 2 αυγά χτυπημένα
- Ελάχιστο αλατάκι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Σουσάμι (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν και την κρέμα γάλακτος. (Εδώ εγώ κάνω μια παρέμβαση. Για λόγους λιπαρών αντικαθιστώ την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ. Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά και η πίτα γίνεται το ίδιο νόστιμη.)
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο σαν ομελέτα και προσθέτουμε σ΄ αυτά μία πρέζα
αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε με
ένα κουτάλι.
- Στρώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα κουρού σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ και αλείφουμε με λάδι.
- Προσθέτουμε τα τυριά, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε και αν θέλουμε το περνάμε και με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και καταβρέχουμε την πίτα μας με αρκετές στάλες νερό για να μην καεί το σουσάμι.
- Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!
Είναι συνταγή της μαμάς μου και πραγματικά υπέροχη!
Τη συνταγή συνιστά: η Χρυσαυγή
|
|