www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατατόπιτα


Υλικά

  • 10 πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κούπα τριμμένη γκούντα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1/4 βούτυρο φρέσκο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη.
  2. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις τριμμένες πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Στην συνέχεια λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε προσεκτικά το μισό μίγμα στο τηγάνι (σαν να ανοίγουμε ένα φύλλο κρέπας).
  4. Αφού ψηθεί το ένα πατατόφυλλο στην συνέχεια ρίχνουμε και το άλλο μίγμα στο τηγάνι για να φτιάξουμε και το δεύτερο.
  5. Ανακατεύουμε τα τυριά μας μαζί με την κρέμα γάλακτος και το αυγό.
  6. Αφού έχουμε έτοιμα τα πατατόφυλλα απλώνουμε το ένα σ'ένα μικρό ταψί, τοποθετούμε το μίγμα από πάνω τα τυριά, σκεπάζουμε με το δεύτερο πατατόφυλλο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Συνοδεύουμε με κρέας.

Τη συνταγή συνιστά: η ΤΖΟΥΛΙΑ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.