www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κολοκυθοφαί


Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2-3 κουταλιές φυτικό βούτυρο
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3-4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (φέτα ή κασέρι)
  • Ανηθο
  • Τριμμένη φρυγανιά (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκύθια με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν (περίπου 10 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ή 3 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στη κατσαρόλα ενώ στο τέλος προσθέτούμε το τυρί που προτιμούμε, το άνηθο και λίγο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και καλύπτουμε την επιφάνεια του με φρυγανιά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί μας και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι το φαγητό μας να πάρει χρώμα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο
Αν δεν μας αρέσουν τα κολοκύθια αντικαθιστούμε με ψιλοκομμένα πράσα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη τριμμένη φρυγανιά με χωριάτικο φύλλο και να έχουμε μια πολύ νόστιμη πίτα.

Τη συνταγή συνιστά: η alex

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.