www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Νηστίσιμα γεμιστά κολοκυθάκια


Υλικά

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια για γεμιστά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι για γεμιστά
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
  • 1 πατατούλα ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ελαιόλαδο (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  2. Μετά ρίχνουμε και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι, την πατάτα. Ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού) και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε να βράσει λίγο το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει ελαφρά και να πιει σχεδόν όλο το νερό.
  4. Με το υλικό αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που στο μεταξύ έχουμε αδειάσει.
  5. Τα αραδιάζουμε μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει λίγο λάδι, σε σειρά. (Αν μας περισσέψει μίγμα, του προσθέτουμε λίγο αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη και το ζυμώνουμε. Το πλάθουμε σε μπαλάκια (γιουβαρλάκια) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.)
  6. Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, θέλει λίγο νερό, αν όχι λίγο περισσότερο, (όσο χρειάζεται για να βράσει το κολοκύθι και το ρύζι).
  7. Οταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, "δένεται" το φαγητό προσθέτοντας χυμό λεμονιού (1 μεγάλο λεμόνι) και 2 κουταλιές corn flour, και αφήνοντας να πάρει μία βράση.
Καλή σας όρεξη

Τη συνταγή συνιστά: η Κωστοπούλου Αννα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.