www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρούστα για ψητό κατσικάκι ή αρνάκι


Υλικά

  • 5-6 φέτες ψωμιού για τόστ (χωρίς τη φλούδα)
  • Ενα ματσάκι αρωματικά φρέσκα βότανα: μαϊντανό, ρίγανη, ματζουράνα, τρυφερά φυλλαράκια δενδρολίβανο, φρέσκο θυμάρι.
  • Μια κόκκινη πιπεριά τσίλι (αν σας αρέσει το καυτό αφήστε τους σπόρους)
  • Λίγο σουσάμι (όχι ψημένο)
  • Αλάτι
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λαδάκι
  • Προαιρετικά: ψιλοκομμένο σκορδάκι.



Ετοιμασία

    Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις φέτες του ψωμιού να γίνουν τραγανές. Μόλις κρυώσουν τις βάζουμε στο μιξεράκι και τις κάνουμε γαλέτα. Τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο λεκανάκι και προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα στο μιξεράκι και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και κόβουμε το τσίλι σε μεγάλα κομμάτια και μετά το ρίχνουμε στο μιξεράκι και το ψιλοκόβουμε και αυτό. Ρίχνουμε όλα τα αρωματικά στη λεκανάκι με το τριμμένο ψωμάκι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια , αλάτι, πιπέρι και αρχίζουμε να ρίχνουμε λαδάκι τόσο ώστε το μείγμα μας να γίνει τριβουλιαστό (σαν τον τραχανά ένα πράγμα). Αφού ψηθεί το κατσίκι, κρυώσει και το κόψουμε σε μερίδες, το βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος που να αντέχει στο φούρνο και τελευταία στιγμή το πασπαλίζουμε με την αρωματική ψίχα ώστε να καλυφθεί το κρέας με μια λεπτή κρούστα και στη συνέχεια με λίγο σουσαμάκι. Ανάβουμε πολύ δυνατά το γκριλ και αφήνουμε να γίνει μια τραγανή κρούστα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Προσοχή! Δεν καλύπτουμε το ταψί ούτε με αλουμινόχαρτο, ούτε με χαρτί κουζίνας γιατί θα μαλακώσει η κρούστα και θα χάσει τη τραγανή της γεύση!
Το φαγητό μας έχει υπέροχη τραγανή γεύση αλλά και χρώμα με το ψιλοκομμένο τσίλι!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χιόνη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.