www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κυπριακές ραβιόλες (ραβιόλια)


Υλικά

  • Για τη ζύμη:
    • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
    • 1 κουταλάκι λάδι
    • Νερό όσο σηκώσει
  • Για τη γέμιση:
  • 1 χαλούμι τριμμένο
  • Δυόσμο ξερό
  • 1 κρόκο αυγού



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε με νερό (ζεστό) μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή με μια ώρα.
  2. Εν τω μεταξύ τρίβουμε το χαλούμι, προσθέτουμε τον κρόκο και αρκετό δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
  3. Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση (σε μπαλάκια) στη σειρά. (Τα μπαλάκια πρέπει να έχουν μικρή απόσταση το ένα από το άλλο).
  4. Με το δεύτερο φύλλο καλύπτουμε το πρώτο και πιέζουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση για να κολλήσουν τα δύο φύλλα.
  5. Κόβουμε τις ραβιόλες μας με το στόμιο ενός μικρού ποτηριού (ή με το ειδικό εργαλείο).
  6. Ρίχνουμε τις ραβιόλες σε μπόλικο ζεστό νερό όπου έχουμε προσθέσει ένα κύβο ζωμού κότας και ψήνουμε για 8-10 λεπτά περίπου.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένο χαλούμι.
Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώριμο χαλούμι που θα δώσει στις ραβιόλες μια πιο πικάντικη γεύση. Ετσι φτιάχνονται οι αυθεντικές κυπριακές χωριάτικες ραβιόλες.

Την Κυριακή της Τυρινής, μετά το φαγοπότι, η γιαγιά μου συνηθίζει αντί για επιδόρπιο να σερβίρει ραβιόλες! Βράζει τις ραβιόλες μόλις ξεκινήσουμε να μαζεύουμε το τραπέζι και δέκα λεπτά αργότερα είναι έτοιμες! Το σπίτι μοσχοβολάει χαλούμι και δυόσμο και τόσα χρόνια τώρα, δεν θυμάμαι κανένα που να έχει πει όχι σε ένα πιάτο ραβιόλες της γιαγιάς.

Τη συνταγή συνιστά: η Margarita Hadjiandreou

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.