www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπουρέκια με τόνο


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ή χωριάτικο)
  • 3 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 2 πιπεριές (κατά προτίμηση διαφορετικού χρώματος)
  • Αρκετό μαϊντανό
  • Αρκετό άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το πράσινο φύτρο τους)
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι κοφτό πιπέρι τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Λίγο αλάτι



Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τις σοτάρουμε για να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
  2. Στο μισό χρόνο που σοτάρουμε τις πιπεριές ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  3. Μόλις έχουν μαλακώσει και ελαφρώς μαραθεί κλείνουμε την φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ λιώνουμε τον τόνο με ένα πιρούνι, και προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  5. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαζί με τις σοταρισμένες πιπεριές τα ρίχνουμε στο μείγμα του τόνου και προσθέτουμε και το λάδι που σοτάραμε τις πιπεριές με το σκόρδο.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, και βάζουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να μείνει και ν' ανακατευτούν τα αρώματα.
  7. Παίρνουμε τα φύλλα μας τα κόβουμε στα δύο και κάθε κομμάτι θα χρησιμοποιηθεί για μια φλογέρα. Αλείφουμε με λάδι κάθε ένα ξεχωριστά από τα κομμάτια μας, τυλίγουμε κατά 1/3 το φύλλο βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση, τυλίγουμε το μπουρέκι (σαν πούρο) τα βάζουμε σε ταψί που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόχαρτο για να μην μας κολλήσουνε.
  8. Τυλίγουμε όλα τα μπουρέκια με τον ίδιο τρόπο και αφού τελειώσουμε τα λαδώνουμε και από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν καλά) και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τη συνταγή συνιστά: η ΠΗΝΕΛΟΠΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.