www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρονόπιτα χωριάτικη


Υλικά

  • Χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο 2
  • 3/4 κιλού φέτα σκληρή
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • Αλάτι
  • Βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Αν δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε φύλλα για πίτα τότε αγοράζουμε ένα πακέτο φύλλα (για πίτα με χοντρό χωριάτικο φύλλο).
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι (να κρατάνε λίγο)τα σουρώνουμε (δεν τα ξεπλένουμε με νερό) και τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε 3κουταλιές βούτυρο, το τυρί χοντροκομμένο και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
  4. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στην συνεχεία στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα φύλλα. (Αν τα φύλλα δεν φτάνουν για να καλύψουμε όταν τα γυρίσουμε όλο το ταψί, τότε στρώνουμε τα μισά και αφήνουμε τα άλλα μισά για το επάνω μέρος της πίτας). Λαδώνουμε καλά τα φύλλα και το ταψί.
  5. Ρίχνουμε τα μακαρόνια με το μίγμα, κλείνουμε την πίτα την βουτυρώνουμε και την
  6. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C (μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.)
Τρώγεται ζεστή και κρύα και διατηρείτε για μέρες εντός ψυγείου.
Είναι το αγαπημένο μου φαγητό!

Τη συνταγή συνιστά: η Λαμπρινή

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.