Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρονόπιτα χωριάτικη
Υλικά
- Χωριάτικα φύλλα για πίτα
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο 2
- 3/4 κιλού φέτα σκληρή
- 5 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- Αλάτι
- Βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Αν δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε φύλλα για πίτα τότε αγοράζουμε ένα πακέτο φύλλα (για πίτα με χοντρό χωριάτικο φύλλο).
- Βράζουμε τα μακαρόνια με το αλάτι (να κρατάνε λίγο)τα σουρώνουμε (δεν τα ξεπλένουμε με νερό) και τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 3κουταλιές βούτυρο, το τυρί χοντροκομμένο και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στην συνεχεία στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα φύλλα. (Αν τα φύλλα δεν φτάνουν για να καλύψουμε όταν τα γυρίσουμε όλο το ταψί, τότε στρώνουμε τα μισά και αφήνουμε τα άλλα μισά για το επάνω μέρος της πίτας). Λαδώνουμε καλά τα φύλλα και το ταψί.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια με το μίγμα, κλείνουμε την πίτα την βουτυρώνουμε και την
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180° C (μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.)
Τρώγεται ζεστή και κρύα και διατηρείτε για μέρες εντός ψυγείου.
Είναι το αγαπημένο μου φαγητό!
Τη συνταγή συνιστά: η Λαμπρινή
|
|