www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπακλαβάς με αμύγδαλα


Υλικά

  • 80 φύλλα για μπακλαβά
  • Για την γέμιση:
    • 2 κιλά αμύγδαλα καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 700 γρ. φρέσκο βούτυρο
    • 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
    • 4 κιλά ζάχαρη
    • 2 κιλά νερό



Ετοιμασία

Σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
  1. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τέσσερα φύλλα, βουτυρώνουμε το πάνω, βάζουμε μια στρώση αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και συνεχίζουμε με άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και κόβουμε το γλυκό μας "μπακλαβαδωτά".
  2. Σε ένα τηγάνι καίμε 300 γρ. βούτυρο, περιχύνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Οταν γίνει ο μπακλαβάς τον αφήνουμε να κρυώσει, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μέτριο σιρόπι, περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι μας (ζεστό), τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για μερικές ώρες.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.