www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπακλαβάς με μέλι


Υλικά

  • 1.300 γρ. φύλλα για μπακλαβά
  • Για την γέμιση:
  • Για το σιρόπι:
    • 4 κούπες νερό
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 1 κούπα μέλι
    • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού



Ετοιμασία

Σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι και μόλις βράσει και δέσει το σιρόπι μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Γέμιση - στρώση:
  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα, το γαρίφαλο και την ζάχαρη.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, στρώνουμε ένα φύλλο για 5 φορές.
  3. Μετά βάζουμε μια στρώση καρύδια, ένα φύλλο, μια στρώση καρύδια, ένα φύλλο κρατώντας 5 φύλλα για το τέλος τα οποία θα βάλουμε χωρίς γέμιση όπως στην αρχή (μόνον βουτυρωμένα).
  4. Κόβουμε το γλυκό μας "μπακλαβαδωτά" και στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από ένα γαρίφαλο.
  5. Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο, περιχύνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Οταν γίνει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το σιρόπι μας που πρέπει να έχει κρυώσει, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για μερικές ώρες.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.