www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστάκια με σταφίδες


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 2 αυγά
    • 1/2 κούπα αλεύρι
    • 1 κουταλάκι νες καφέ
    • 1 κουταλάκι κακάο
    • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 2/3 της κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για την κρέμα:
    • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
    • 30 γρ. βούτυρο
    • 1/4 της κούπας ινδοκάρυδο
    • 1/2 κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες
    • 2 κουταλάκια ρούμι
  • Για την επικάλυψη:
    • Κουβερτούρα τριμμένη



Ετοιμασία

Κέικ:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για μερικά λεπτά, προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας.
  2. Μόλις γίνουν αφράτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι λίγο-λίγο, το κακάο, τον καφέ και την σοκολάτα λιωμένη (σε μπεν μαρί).
  3. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας προσθέτουμε τα καρύδια.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (όχι στρογγυλό, στρώνουμε λαδόκολλα, ξαναβουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Γέμιση:
  1. Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο και το ρούμι.
  3. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Επικάλυψη:
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, σκεπάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.