www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ροζέδες Κυθήρων


Υλικά

  • 640 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 160 γρ. μέλι
  • 160 γρ. νερό
  • 1 κουταλιά κανελογαρίφαλο (μίγμα τριμμένης κανέλας και τριμμένου γαρύφαλλου)
  • Λίγο ανθόνερο
  • Αχνη για πασπάλισμα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο σκεύος (εκτός από το ανθόνερο και την άχνη) και δουλεύομε το μίγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  2. Κόβουμε μικρά κομματάκια, τα πλάθουμε και τους δίνουμε το σχήμα των κουραμπιέδων.
  3. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους ροζέδες σε απόσταση τον έναν από τον άλλο και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Αφού κρυώσουν τελείως, τους γυρίζουμε (μαζί με την λαδόκολλα) ανάποδα, βρέχουμε με ένα υγρό σφουγγαράκι την κόλλα και αφήνουμε να ξεκολλήσουν οι ροζέδες.
  5. Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο, τυλίγουμε έναν-έναν τους ροζέδες στην άχνη και τους τοποθετούμε σε ταψιά (να μην ακουμπάει ο ένας με τον άλλο) και τους αφήνουμε μία μέρα τουλάχιστον.
Αν τους τοποθετήσουμε σε κλειστά σκεύη διατηρούνται για αρκετό καιρό φρέσκοι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.