www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουσαμόπιτα Νιγρίτας


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 2 κιλά σουσάμι
    • 1/2 κιλό καρυδόψυχα κοπανισμένη
    • κανέλα τριμμένη
    • γαρύφαλα τριμμένα
    • 1 κούπα ζάχαρη
  • Για το φύλλο:
    • 1 1/2 κιλό φύλλα
    • 1/2 κιλό σησαμέλαιο
  • Για το σιρόπι:



Ετοιμασία

Γέμιση:
  1. Πλένουμε πολύ καλά το σουσάμι, το αφήνουμε να στεγνώσει και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ξανθύνει και πριν κρυώσει καλά το κοπανίζουμε για να σπάσει.
  2. Βάζουμε σε μία λεκάνη το σουσάμι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάση (Φύλλα)
  1. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τρία φύλλα και καλύπτουμε με μία στρώση από την γέμισή μας. Βάζουμε στην συνέχεια ένα φύλλο, μία στρώση γέμιση, ένα φύλλο μια στρώση γέμιση και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμισή μας. Από πάνω βάζουμε τρία φύλλα.
  2. Κόβουμε την πίτα μας με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους, καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε από μία κουταλιά πάνω σε κάθε ρόμβο.
  3. Ψήνουμε την πίτα μας σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σιρόπι:
  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά προσέχοντας να μην δέσει πολύ το σιρόπι μας.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό, το ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας ενώ ακόμη είναι ζεστή και αφήνουμε να μουσκέψει καλά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.