www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρέμα καραμελέ της μαμάς


Υλικά

  • Για την καραμέλα:
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 4 κουταλιές νερό
    • χυμό 1/2 λεμονιού
  • Για την κρέμα:
    • 2 κουτιά γάλατα εβαπορέ
    • Νερό
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • 2 βανίλιες
    • 7 αυγά



Ετοιμασία

Καραμέλα:
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και μόλις η ζάχαρη αρχίσει να παίρνει χρώμα, ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Αφήνουμε την ζάχαρη να σκουρύνει όσο θέλουμε (καλό είναι να πάρει αρκετό χρώμα).
  3. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε την καραμέλα σε μία φόρμα. Κινούμε κυκλικά την φόρμα και με ένα κουτάλι προσπαθούμε να πάει η καραμέλα στα τοιχώματα της φόρμας.
Κρέμα:
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο ώστε να ανακατευτούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, ανοίγουμε το ένα κουτί καλά, το γεμίζουμε με νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα.
  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα.
Ψήσιμο:
Ενας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να ψήσουμε την κρέμα μας στην χύτρα ταχύτητος(αν η φόρμα μας χωράει) ως εξής: Με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε καλά την εσωτερική τρύπα της φόρμας και κατόπιν με ένα άλλο κομμάτι καλύπτουμε ολόκληρη την φόρμα. Βάζουμε στην χύτρα λίγο νερό και τον τρίποδα και πάνω τοποθετούμε την φόρμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αλλος τρόπος είναι στον φούρνο: Βάζουμε την φόρμα σε ένα ταψί, προσθέτουμε νερό (να φθάνει περίπου στο μέσον της φόρμας) και ψήνουμε στους 100 C για μια ώρα περίπου.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, την βάζουμε στο ψυγείο και την άλλη μέρα την αναποδογυρίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος (για να μην χυθεί η καραμέλα).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (35)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.