www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κείκ με ουίσκυ


Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • χυμός λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • καρύδια
  • 1 μπουκάλι Johnnie Walker
  • 2 φλυτζάνια αποξηραμένα φρούτα



Ετοιμασία

  1. Δοκιμάστε το Johnnie Walker για να ελέγξετε την ποιότητα.
  2. Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα και δοκιμάστε το ουίσκυ ξανά. Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα, γεμίστε ένα φλυτζάνι και πιείτε.
  3. Επαναλάβετε.
  4. Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια μαλακή μπάλα. Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα. Ξαναχτυπήστε το.
  5. Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκυ είναι ακόμα εντάξει. Δοκιμάστε άλλο ένα φλυτζάνι.
  6. Σβήστε το μίξα. Σπάστε δυό αυτιά και προσθέστε τα στο μπώλ. Ρίξτε και το φλυτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα. Μιξάρετε το χτυπητό. Αν τα αποφρηραμένα ξούτα κολήσουν στο μαραφέτι του μίξερ ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.
  7. Δοκιμάστε το ουίσκυ για να ελέγξετε τη γεύση του.
  8. Μετά, κοθκινήθτε δύο φλυτζάνια αλάτι. Η κάτι τέτοιο. Ποιόθ ενδιαφέρεται.
  9. Ελέγξτε το ουίκι. Τώρα στρίψτε το λεμόνι και στραγκίστε τα καρύδια σας.
  10. Προσθέστε ένα τραπέζι.
  11. Προσθέστε και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο. Ο,τι βρήτε τέλοθ πάντων. Λαδώθτε το φούρνο και κατουρήθτε στο πθυγείο.
  12. Ανάπθτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ. Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ.
  13. Πετάκθτε το μπωλ μέθα απο το παράθυρο. Ελέγκθτε το ουίκι κθανά και πηγαίνετε θτο κρεββάτι.

Χαλά Κριθτούγεννα!


Τη συνταγή του Dinou μας έστειλε ο Σωτήρης Τσιμπόνης.
Τη συνταγή συνιστά: o Dinos

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ευχαριστώ Ντίνο!
    Από: Τίνα Σταύρου  15 / 3 / 2003
    Κάθε φορά που βλέπω τη συνταγή σου, κάτι γίνεται και πρέπει να 
    κλείσω πριν την σχολιάσω. Όμως, κάθε φορά ξαναγυρίζω για να 
    ξαναγελάσω. Και κάθε φορά γελάω και πιο πολύ. Γι αυτό σ` 
    ευχαριστώ, γιατί ένα καλό γέλιο, αξίζει πολλά χρήματα. 
    Να σε ξαναδιαβάσουμε!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κρασί αντί ουίσκι
    Από: Ανωνύμου   16 / 12 / 2003
    Στην ζαχαροπλαστική πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. 
    Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν χρησιμοποιώ βαριά οινοπνευματώδη 
    ποτά στις δοκιμές των γλυκών, μήπως θα μπορούσα να 
    χρησιμοποιήσω κρασί? Τι κρασί μου προτείνετε? Και επίσης μήπως 
    1 μπουκάλι είναι λίγο?
    
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    
    και καλά Χριστούγεννα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ελληνική κουζίνα?
    Από: Ανωνύμου   17 / 12 / 2003
    Καλά ελληνική κουζίνα με Johnnie? ή με βότκα? Για προσέξτε λίγο 
    τις συνταγές σας. Ελληνική κουζίνα είναι με ρακί ή ούζο ή 
    τσικουδιά ή τσίπουρο.... σήμερα κυρίως που χιονίζει είναι ότι 
    πρέπει για ένα ελληνικό κέηκ με τσίπουρο.
    
    Καλές γιορτές

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μ` αρέσει πολύ
    Από: Ειρήνη   17 / 12 / 2003
    Κάθε, μα κάθε φορά που το διαβάζω, γελάω πολύ! να `σαι καλά! Χαρούμενες γιορτές!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: χικ..χικ..χικ.....
    Από: ζαλισμένη φραγκοκοττα   18 / 12 / 2003
    τέλειο το χικ.... κέικ με το  χικ...ουίσκυ.έχει όμως  ένα 
    χικ ...ελλάτωμα.Το ένα χικ....μπουκάλι   έπεσε  πολύ  χικ..... 
    λίγο ξαι  έβαλα χικ..χικ... άλλο  ένα  χικ....Το  αποτέλεσμα 
    χικ...ήταν  άψογο χικ...τέλειο.
    Μπράβο  σου χικ...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το ποίημα που ζητούσα σε όλη μου τη ζωή...
    Από: Στέλλα   5 / 1 / 2004
    Αυτό έψαχνα, αυτό περίμενα στην άδεια μου ζωή. Νιώθω το 2004 να μπαίνει γεμάτο ευτυχία και χαρά, που δεν είχα φανταστεί. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω το θαυμασμό μου. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από τη Χίο με περηφάνεια και αγάπη
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ti #*$@*#es
    Από: marios  8 / 10 / 2004
    ti #*$@*#es einai autes kale? den ntrepeste lew egw
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Natalia  8 / 10 / 2004
    Κάθε φορά που αυτό το κέηκ έρχεται στην επιφάνεια (συνήθως 
    Χριστούγεννα και συνήθως από χαμογελαστούς ανθρώπους) μου 
    έρχεται στο νου μου πακέτο... και μία σάλτσα ροκφόρ που διάβασα
    
    http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=1744
    
    και όπως όλες οι συνταγές είχε μία παράλειψη την οποία 
    συμπλήρωσε ο Αντώνης...
    
    http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=1754
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ?
    Από: ΑΡΚΑ  15 / 12 / 2004
    Γιατί η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στα νηστίσιμα αφού περιέχει αυγά?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: το κεϊκ με το ουίσκι
    Από: Ελένη από Κηφισιά  15 / 12 / 2006
    Θα ήθελα να μάθω αν πράγματι η ποσότητα του ουϊσκι που βάζουμε στο κέϊκ είναι 1 μπουκάλι ή είναι χάριν αστείου?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΟΔΗΓΙΕΣ..
    Από: νΤΙΝΑ ΚΥΡ.  20 / 12 / 2006
     Οταν κανεις το κεικ ακολουθα πιστα τις οδηγιες.Στο πεμπτο 
    ποτηρι θα εχεις καταλαβει ποσα μπουκαλια ουισκι χρειαζεσε για 
    εσενα και ποσα για το κεικ.
     Εγω θα συνιστουσα το μαυρο ουισκι...δινει πιο ωραιο χρωμα στο 
    κεικ..και στο μαγουλο...
     Φιλικα φιλακια σε ολους σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ετσι μπραβο!!!!
    Από: Λινα  21 / 12 / 2007
    Δεν τολμησα να φτιαξω το κέικ δεδομένου ότι με μια γουλια 
    ουίσκυ γινομαι ντίρλα......αλλα θέλω να συγχαρώ το φοβερό άτομο 
    που εγραψε την συνταγή γιατί ειλικρινά γελάσαμε!!!!
    Οσον αφορά τους ξυνούς αναγνώστες:οκ ρε παιδιά μη γελάτε!!!δεν 
    ειναι αναγκη να κανετε και αρνητικά σχόλια.....δεν ειναι ανάγκη 
    να μας αποδείξετε την ξυνίλα σας!!!
    φιλιά!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ετσι μπραβο!!!!
    Από: Λινα  21 / 12 / 2007
    Δεν τολμησα να φτιαξω το κέικ δεδομένου ότι με μια γουλια 
    ουίσκυ γινομαι ντίρλα......αλλα θέλω να συγχαρώ το φοβερό άτομο 
    που εγραψε την συνταγή γιατί ειλικρινά γελάσαμε!!!!
    Οσον αφορά τους ξυνούς αναγνώστες:οκ ρε παιδιά μη γελάτε!!!δεν 
    ειναι αναγκη να κανετε και αρνητικά σχόλια.....δεν ειναι ανάγκη 
    να μας αποδείξετε την ξυνίλα σας!!!
    φιλιά!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.