www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ πορτοκαλιού


Υλικά

  • Για το κέικ:
    • 350 γρ, βούτυρο
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 7 αυγά
    • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κουταλιά μπαίηκιν πάουντερ
    • Το ξύσμα και τον χυμό 2 πορτοκαλιών
  • Για το γαρνίρισμα:
    • 6 πορτοκάλια
    • 175 γρ. ζάχαρη



Ετοιμασία

Για το κέικ:
  1. Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει, το βάζουμε σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το αλεύρι, την μπαίηκιν, την ζάχαρη και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό των 2 πορτοκαλιών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 με 40 λεπτά.
Για το γαρνίρισμα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 1/2 κούπα νερό και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την ζάχαρη (175 γρ.).
  2. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και μόλις το νερό με την ζάχαρη αρχίσει να βράζει, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου.
  3. Βγάζουμε τα πορτοκάλια με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα τοποθετούμε πάνω από το κέικ και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.