www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ με δυόσμο


Υλικά

  • 2 ποτήρια κασέρι τριμμένο
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές δυόσμο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
  • 4 αυγά



Ετοιμασία

  1. Σε μια λεκανίτσα δουλεύουμε καλά το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε καλά.
  3. Αλευρώνουμε μία φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, προσθέτουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο μέχρι να γίνει το κέικ μας (50 λεπτά περίπου).
Είναι μια παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή. Είναι εμφανής η έλλειψη ζάχαρης, πρόκειται για αλμυρό κέικ (άσχετο αν το συμπεριλάβαμε στα γλυκά) και σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.